Artikeln publicerades 3 oktober 2019

Ladda för Vaxholms Kulturnatt

Konst och musik, film och teater, workshops och prova-på-cirkus, under Kulturnatten bubblar hela Vaxholm av kultur i alla former. Se till att skaffa gratisbiljetter och sätt ett stort kryss i almanackan för Vaxholms Kulturnatt 11 oktober.

Med över 25 programpunkter på åtta platser med ett hundratal medverkande är kulturnatten den 11 oktober en höjdpunkt för Vaxholms kulturliv. Meningen är att invånarna ska få uppleva det rika kulturutbud som finns här på hemmaplan.

En av höjdpunkterna är besöket av världsmusikern och tidigare Vaxholmsbon Ale Möller. Han och hela Ale Möller Trio spelar i Kronängsskolans aula 21.45.

Gratisbiljetter till konserten finns att hämta på Vaxholms turistbyrå eller på Vaxholms stadsbibliotek och det är först till kvarn som gäller.

Publikfavoriter

Flera publikfavoriter från tidigare år återkommer under Kulturnatten, till exempel Margareta Brandbergs kåserande på Hembygdsgården och en uppskattad filmworkshop med leranimationer.

Måltidsenheten i Vaxholm kommer att servera sin omtalade skolmat i Kronängsskolan under kvällen. Måltidsbiljetterna kostar 40 kronor.

Nytt för årets Kulturnatt är till exempel att konstnärer ställer ut och minglar med allmänheten i rådhuset, att Storstugans ungdomsverksamhet visar film och ordnar fotoworkshop. Elever ur kulturskolans dramagrupper spelar det klassiska dramat Antigone. Dessutom får Vaxholm besök av gycklargruppen Trix som håller prova-på-cirkusskola och bjuder på eld- och gycklarshow utanför Kronängsskolan 21.10.

Fredag 4 oktober får alla hushåll i Vaxholm hem programmet för Kulturnatten i brevlådan.

Biljetter till alla de olika evenemangen finns på Turistbyrån och på Vaxholms stadsbibliotek.