Artikeln publicerades 2 juli 2020

Matleveranser till riskgrupper fortsätter till 14 augusti

Sedan början av april har Vaxholms stad i ett samarbete med lokala matbutiker levererat beställda matvarukassar hem till riskgrupper där hushållet inte haft annan möjlighet att få hem varor.

Servicen med matleveranser kommer att fortsätter fram till 14 augusti. Personer som nyttjat tjänsten har tidigare fått besked om detta datum via matbutikerna för att, om behovet då kvarstår, kunna hitta alternativa lösningar.

-I en kris som coronapandemin prövas vi alla på olika sätt. Men vi ser även att nya initiativ och samarbeten som inte tidigare prövats uppstår. För oss inom Vaxholms stad har det varit oerhört givande att tillsammans med lokala handlare på detta vis ha kunnat bidra till Vaxholms invånares välmående under en svår tid. Det har gett oss alla en känsla av Vaxholmsanda och samhörighet, som jag tror kommer vara bestående, säger Mikael Landberg, myndighetschef inom socialförvaltningen.

Den 14 augusti upphör den extra service med tillfälliga matleveranser till riskgrupper som tillskapades med anledning av coronapandemin. Personer som sedan tidigare biståndsbedömts och via hemtjänsten får hjälp med handling påverkas inte.

Har du som är äldre frågor om stöd från din kommun?

Välkommen att kontakta socialförvaltningen på tel 08 – 541 709 22, vardagar kl 8.30 – 16.00.