Artikeln publicerades 1 april 2022

Matteus testade jobbet som kommunalråd

Kronängsskolan årskurs 8 har nu varit ute på arbetslivspraktik. En av de mer ovanliga praoplatserna hade 14-årige Matteus Taina från Tynningö, som praktiserade som kommunstyrelsens ordförande.

Under praktikveckan fick Matteus följa med Malin Forsbrand (C) på en rad möten, bland annat fick han träffa riksdagsledamoten Alireza Akhondi och landshövdingen Sven-Erik Österberg som besökte Vaxholm.

Matteus som går i årskurs 8 i Kronängsskolan är intresserad av politik och för en tid sedan när Malin Forsbrand besökte Matteus klass passade han på att fråga om praktikplatsen.

– Malin Forsbrand berättade för klassen om sitt jobb, säger Matteus. Jag har ganska bra koll på riksdag och regering och jag tyckte det skulle vara intressant att förstå mer av hur kommunpolitik fungerar.

Under praktikveckan fick han lära sig massor om hur kommunpolitiken fungerar och hur de ibland långa politiska processerna fram till beslut ser ut.

– Veckan var rolig men framför allt intressant, sa Matteus när han intervjuades om den ovanliga praoplatsen i P4 Radio Stockholm.

Han säger också att han definitivt tänka sig att arbeta med politik i någon form i framtiden.

Malin Forsbrand och Matteus Taina i Malin Forsbrands arbetsrum.