Artikeln publicerades 29 augusti 2022

Nominera till solidaritetspris i norrort

Solidaritetsföreningen i Nordost har instiftat ett pris för att uppmärksamma och uppmuntra solidariska handlingar under devisen ”tänk globalt, handla lokalt”. Känner du till någon person eller förening som stämmer in på devisen är du välkommen att nominera.

Solidaritetspriset delas ut för att uppmärksamma och uppmuntra solidariska handlingar. Solidaritet preciseras av föreningen som: en solidarisk flyktingpolitik, solidaritet med utsatta i Sverige, internationell solidaritet och fredsarbete och omsorg om miljö och klimat.

Priset ges till person eller organisation som:

  • visar alternativ till de självcentrerade värderingar som växt sig starka under senare år
  • visar att solidaritet är något som existerar och fungerar
  • inspirerar individer och grupper att stå upp för mänskliga rättigheter lokalt, nationellt och globalt.

Nominera med motivering

Föreningen bjuder nu in allmänheten att nominera kandidater till priset. Nominering ska innehålla en motivering och skickas till Solidaritetsföreningen med e-post, solidaritetnordost@gmail.com.

Nomineringar kan lämnas in fram till och med november 2022.

Föreningens styrelse tillsammans med en priskommitté utser pristagare. Priset består av ett diplom och en symbolisk prissumma.

Solidaritetsföreningen i nordost

Solidaritetsföreningen i Nordost beskriver sig själva som en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden förening med visionen om en mer solidarisk värld. Föreningen är verksam inom Storstockholms nordöstra kommuner, Danderyd, Norrtälje, Täby, Vallentuna, Vaxholm och Österåker.