Artikeln publicerades 24 december 2021

Nu är kajprojektet igång

Med vacker körsång, julmarknad, information om det kommande arbetet och ett första symboliskt spadtag drog kajprojektet igång tisdag 21 december.

Trots att det var skolavslutningsdag och minusgrader var det många Vaxholmare som sökte sig till Söderhamnen för att vara med om det historiska spadtagsfirandet. Vaxholms kulturstipendiat Lisa Lindebergh spelade julmusik tillsammans med en barnkör.

Flera företagare och gymnasieungdomar sålde delikatesser, godsaker och julprydnader. Medarbetare från kajprojektet berättade om det kommande arbetet och hembygdsföreningen visade äldre bilder på hur Vaxholm och kajområdet sett ut historiskt.

Byggprojekt i Vaxholms hjärta

Kommunstyrelsens ordförande Malin Forsbrand (C) tackade alla som varit med och på olika vis bidragit till projektet med idéer, synpunkter och arbete. Hon beskrev hamnen som Vaxholms hjärta, en viktig plats för Vaxholmare, turister, besökare, skärgårdsbor bland många andra.

En grushög hade lagts ut på platsen för att kunna gräva det symboliska spadtaget.

– Det ska verkligen bli roligt att få följa det här spännande projektet, sa Michaela Haga (C) från trafiknämnden i region Stockholm.

Hon var en av de tre som tog det allra första spadtaget tillsammans med Malin Forsbrand och Bengt Sandell (S) från Vaxholms stads stadsbyggnadsnämnd.

första spadtaget Bengt Sandell, Malin Forsbrand och Michaela Haga