Artikeln publicerades 17 augusti 2022

Nu öppnar bokningen av vaccination dos 5 för 65+

Torsdag 1 september inleder region Stockholm höstens stora vaccinationsinsats mot covid-19. Först ut med att få erbjudande om att boka ny påfyllnadsdos är invånare födda 1957 eller tidigare.

Under den närmsta veckan får nästan 200 000 invånare som är 65 år eller äldre sms med erbjudande om tidsbokning av ny påfyllnadsdos (dos 5). Förutsättningen är att det gått fyra månader sedan den senaste dosen och att man har registrerat sig i appen Alltid öppet.

Det går också bra att boka vaccinationstid via telefonbokning eller att välja drop-in-vaccination från och med 1 september.

Läs mer:

Regionstockholm.se, Nu öppnar bokningen av ny påfyllnadsdos för 65 år eller äldre Länk till annan webbplats.

Missat en spruta eller två?

Invånare som missat en dos eller ännu inte påbörjat sin vaccination kan boka sin vaccination via appen Alltid öppet, telefonbokningen eller gå till en drop-in-mottagning när som helst.

Dos 4 till dig med nedsatt immunförsvar

Du som är 18 år eller äldre och har måttligt nedsatt immunförsvar kan vaccinera dig med en andra påfyllnadsdos (dos 4). Det ska ha gått minst tre månader sedan din senaste dos.

Det gäller dig som till följd av sjukdom eller behandling behandlas med kortison, biologiska läkemedel eller cytostatika, till exempel immunbristsjukdom, reumatisk sjukdom eller cancersjukdom.

Boka tid för på valfri vaccinations-mottagning genom att logga in i appen Alltid Öppet och svara på frågorna i hälsodeklarationen. Om du inte har appen kan ringa telefonbokningen eller besöka en drop-in mottagning.

Läs mer:

www.1177.se, Fler med nedsatt immunforsvar får en andra påfyllnadsdos Länk till annan webbplats.