Artikeln publicerades 12 november 2021

Parkeringar på Hamngatan stängda av säkerhetsskäl

Längs en del av Hamngatan är parkeringsplatserna på den norra sidan av gatan nu stängda. Avstängningen görs för att räddningstjänsten ska komma fram. Vänligen respektera parkeringsförbudet.

Efter att gatan vid gästhamnen akut har stängts av för trafik så har en lokal slinga skapats via Hamngatan för att trafiken ska kunna flyta genom centrala Vaxholm. Längs slingan är all trafik nu enkelriktad. Följ skyltningen på platsen. Se karta över slingan.

För att trafiken ska flyta smidigt längs den enkelriktade slingan har perkeringsplatserna på Hamngatan nummer 10 till och med 26 tagits bort, på gatans norra sida, mellan livsmedelsbutiken och rondellen. Meningen är framför allt att underlätta för räddningstjänsten och för varutransporter till butikerna i området.

Vi vädjar till alla trafikanter att följa trafikbestämmelserna på platsen.

Akut avstängning vid gästhamnen

Avstängningen från gästhamnen till busshållplatsen vid Söderhamnsplan görs av säkerhetsskäl efter att ett flertal större hål har upptäckts i gatan. Undersökningar har visat att marken är kraftigt underminerad. Gångtrafik är fortsatt tillåten längs med hela området.

Vägskylt Parkering förbjuden