Artikeln publicerades 2 december 2019

Seminarium för en mer hållbar skärgård

Information om stöd och bidrag för skärgårdens företag med fokus på hållbarhet, energi och klimat.

Energikontoret Storsthlm bjuder, tillsammans med Länsstyrelsen, Österåkers kommun och Vaxholms stad, in till inspirationsseminarium med fokus på hållbarhet, energi och klimat. Syftet är att stärka små och medelstora företag i skärgården att bli mer energi- och klimatsmarta för att kunna möta framtidens behov av en levande skärgård som också tar hänsyn till de energi- och klimatmål som finns för regionen.

Vi berättar bland annat om de stöd och bidrag som finns att söka för företag i skärgården, om vad den nya F-gasförordningen innebär för förändringar, samt ger inspiration på hur företaget kan stärka sitt hållbarhetsarbete. Avslutningsvis bjuder vi in till frågestund och diskussion.

Målgrupp

Seminariet vänder sig särskilt till små och medelstora företag i skärgården, exempelvis lanthandlare, restauranger, hotell och vandrarhem.

När och var?

Tid: 15 januari 2020 klockan 14.00-17.30.

Plats: Skåvsjöholm konferens, Åkersberga

Program

14.00: Uppstart och presentation

14.15: Inspirationsföreläsning om att arbeta med hållbarhet som företagare

15.15: Fika med mingel

15.45: F-gasförordningen – hur påverkar den företagen?

Morgan Willis, Svenska kyl- och värmepumpsföreningen berättar om vilka krav som ställs i och med den nya F-gasförordningen och hur det påverkar företag som hanterar köldmedier.

16.15: Stöd och bidrag för energieffektivisering

Representanter från Länsstyrelsen, Energi- och klimatrådgivningen i Österåker och Vaxholm samt Energikontoret Storsthlm berättar om vilka stöd och bidrag som finns för företag på landsbygden.

17.00: Avslut

Möjlighet att stanna kvar till 17:30 för de företag som har ytterligare frågor och funderingar och vill diskutera med Länsstyrelsen, Energikontoret eller Energi- och klimatrådgivningen.

Anmälan: senast den 8 januari

Anmälan görs på Storsthlm:s webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Seminariet är helt kostnadsfritt. Vi kommer ta ut en avgift på 150 kronor för de som anmält sig men inte dyker upp, utan att avboka deltagande.

Om du inte får en bekräftelse på din anmälan kan den ha fastnat i din skräppost.
Länk till annan webbplats.