Artikeln publicerades 8 mars 2023

Snöoväder: nu hjälps vi åt

Det förväntade snöovädret drog under tisdagen in över våra trakter. Den oranga vädervarningen som SMHI utfärdat ligger i skrivande stund kvar: tidvis kraftigt snöfall i kombination med blåsigt väder, vilket bland annat kan leda till trafikstörningar och elavbrott.

Uppdatering: Orange vädervarning togs bort klockan 12.00 under onsdagen. Gul vädervarning gäller under eftermiddagen. Enligt SMHI väntas snöfallet fortsätta under eftermiddagen med uppklarnande väder och avtagande vind framåt natten.

Vaxholms skol- och förskoleverksamheter är öppna, men vissa anpassningar i den ordinarie verksamheten kan behöva göras. Om matleveranser inte skulle komma fram hjälps verksamheterna åt med mattillagning och leverans så att alla barn får det de behöver.

Plogningen i Vaxholm går sedan tisdag kväll för högtryck. I snöoväder prioriteras genomfartsleder och centrala gångstråk och trappor kring verksamheter som till exempel skolor. Extra maskiner för snöröjning har kallats in och man arbetar på för att hålla undan även på lokalgator för att undvika att de ska snöa igen.

Många bilister har kört fast redan under onsdagsmorgonen vilket på några håll försvårar arbetet.

Hemtjänsten rapporterar att arbetet under den snöiga natten har gått bra. Kvällspersonalen har dessutom skottat extra för att underlätta för dagpersonalen när de ska ut med bilarna.

Vad kan du göra?

Hör av dig till äldre eller behövande i din omgivning – släkting som granne. Behöver de hjälp med något från apoteket, affären, att skotta trappen eller gå ut med hunden?

Om du själv inte måste ut på vägarna idag så avstå. Ett fordon som blir stående kan bli till hinder för arbets- och utryckningsfordon på uppdrag.

Var rädd om dig själv och andra, visa respekt och hänsyn. Jobba hemifrån om du har möjlighet så länge som orange vädervarning gäller. Håll fortsatt koll på utvecklingen på SMHI:s webbplats. Länk till annan webbplats.

Vaxholm – nu hjälps vi åt!

Vinterväder och parkerade bilar i garage