Artikeln publicerades 23 september 2016

Stort intresse för möten om Norrberget - välkommen att boka "samtalstider"

Ingress


Nu har du möjlighet att boka samtalstid för att ställa frågor om planerna på ny bebyggelse på Norrberget. Samtalstiderna är ett komplement till samrådsmötet den 28 september.

Fram till den 17 oktober pågår samrådstiden för Detaljplanen 410 – Norrberget, som syftar till att möjliggöra 200-300 bostäder i flerbostadshus, en ny förskola och promenad med sjöutsikt.

Intresset för det utannonserade samrådsmötet har varit stort. Förutom möjligheten att få information och ställa frågor på samrådsmötet, är det nu möjligt att boka individuella samtalstider med de tjänstemän som arbetar med projektet. Vid behov kommer också extra samrådsmöte att hållas.

Mer information om projekt Norrberget samt samrådshandlingar hittar du här

Boka samtalstider

Den 4–6 oktober bjuder kommunen in till ”samtalstider”, där du som inte hade möjlighet att komma till samrådsmötet, eller du som känner att du har frågor som inte blev besvarade på mötet, har möjlighet att boka 30 eller 60 minuter med en tjänsteman som kan svara på frågor om projektet och detaljplanen.

Syftet med samtalstiderna är att ge medborgare och representanter från föreningar möjlighet att ställa mer djupgående frågor om projekt Norrberget till tjänstemän från stadsbyggnadsförvaltningen.

Så bokar du tid

Det går bra att komma själv, eller anmäla upp till tre personer. När bokningen görs får du gärna skicka med en frågeställning eller en kort beskrivning av det du vill prata om, då kan vi förbereda oss och plocka fram relevant material. Skriv detta i "meddelande-rutan" när du bokar.

Om du representerar en förening och vet med dig att du har många frågor, rekommenderar vi att du bokar en timme kvällen den 6 oktober (se datum och tider nedan). Observera att avbokningar måste ske senast 12 timmar före utsatt tid. Samtalen äger rum i fiket på Storstugan, Hamngatan 52 i Vaxholm.

Samtalstider på 30 minuter

Den 4 oktober, kl. 08:00-11:00

Den 5 oktober, kl. 17:30-20:00

Samtalstider på 60 minuter

Den 6 oktober, kl. 17:15-20:30

Klicka här för att boka samtalstidlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För frågor om bokning av samtalstider kontakta

Matilda Karlström

Telefon 08-541 708 83

Mail matilda.karlstrom@vaxholm.se

Samrådsmöte 28 september

För utbyte av information och synpunkter på förslaget inbjuds allmänheten och andra berörda till ett samrådsmöte onsdagen den 28 september 2016. Samrådsmötet startar klockan 18:30 i Söderfjärdsskolans matsal - Johannesbergsvägen 2 på Vaxön. Vid behov kommer extra samrådsmöte att hållas.

Hur kan jag tycka till?

Fram till den 17 oktober 2016 kan du lämna synpunkter på samrådsförslaget. Synpunkter ska lämnas skriftligen till Vaxholms stad.

Här kan du läsa mer om hur du lämnar dina synpunkter