Artikeln publicerades 7 oktober 2022

Utställning om kajrenoveringen

Från och med Kulturnatten 14 oktober 2022 finns en utställning om kajprojektet i rådhuset. Utställningen, "Dåtid, nutid framtid" beskriver kajens utveckling, från år 1776 fram till renoveringen och vidare in i framtiden. 

Förutom bilder och texter visas också en rad filmer om kajprojektet, bland annat om varför kajen behöver renoveras och en om hur den kommer att se ut när den är klar.

Tidskapsel och fotovinnare

På plats i rådhuset finns också den tidskapsel som barnen på förskolan Lekhagen har gjort till kajrenoveringen. Tidskapseln består av en kista fylld med saker som barnen valt ut för att representera vår samtid. Kistan kommer att grävas ned i den framtida kajen. Förhoppningen är att den ska hittas av de som renoverar kajen om 120 år.

Under sommaren 2022 hölls en fototävling där hobbyfotografer boende i kommunen kunde delta med sina bästa bilder av kajen. Tre vinnare har utsetts och deras bilder visas i utställningen.

Digital interaktivitet

Under vintern 2022 kommer utställningen att kompletteras med en AR-del (augmented reality, eller förstärkt verklighet på svenska). Det är en digital interaktiv upplevelse av den kommande kajen för den som vill blicka in i framtiden.

Utställningen kommer att finnas på plats under större delen av projektet som i dagsläget är planerat att pågå till och med 2026

Varierande öppettider

Under kulturnatten, 14 oktober, är utställningen öppen klockan 14.00 till 20.00.

Utställningen är kombinerad med kajens projektkontor och öppettiderna efter Kulturnatten kommer att variera. Kontakta kajprojektet via e-post kajen@vaxholm.se för att boka en tid eller få information om aktuella öppettider.

Kontaktinformation

För frågor kontakta kajprojektet, e-post: kajen@vaxholm.se