Artikeln publicerades 21 februari 2022

Varning för snö och halka under tisdagen

Det har fallit över 10 centimeter snö under måndagsdygnet vilket innebär att kommunens snöplogare har haft fullt pådrag hela måndagen. Under natten mot tisdag finns risk för mer snö, isbildning och mycket halt väglag.

Med varmare temperatur under dagen har snön smält vilket har gett stora smältvattenpölar på flera platser, bland annat på Vaxholms kajer. Kommunens entreprenörer har arbetat dels med att ta bort snömodd från områden så att vattnet kan rinna undan och samtidigt med att riva bort is som fryst fast på kalla platser, exempelvis vid rännstensbrunnar.

Kommunen har också arbetat med pumpar för att få bort stillastående vatten för att minska risken för vattenplaning och senare risken för svår ishalka när vattnet sedan fryser till under natten.

Full snöröjning på morgonen

SMHI har utfärdat orange vädervarning med blåst och snö under måndagsnatten och varnar för temperaturer nedåt 15 minusgrader.

Prognosen säger att snöfallet pågår in till morgonen vilket innebär att plogning och halkbekämpning till största delen börjar först då. Gång- och bussvägar prioriteras då framför lokalgator. Hela kommunen planeras bli färdigplogad till tisdagskvällen.

Detta att halkbekämpningen startar på tisdagsmorgonen precis när många ska ta sig till arbete och skola. Det kan därmed kan vara oplogat även på prioriterade buss- och gångvägar.

Vi vädjar till alla att ta det försiktigt i halkan.