Artikeln publicerades 17 juni 2020

Vaxholm söker nattvandrare till sommaren

I år är det många som blir kvar hemma över sommarlovet. För att göra tillvaron trygg för Vaxholms ungdomar söker vi nu fler vuxna som kan nattvandra under sommaren.

Som nattvandrare är du en extra vuxen som rör dig ute bland ungdomarna i kommunen kvällstid. Meningen är att skapa trygghet genom att synas och finnas till hands i miljöer där ungdomar rör sig. En ökad närvaro av vuxna minskar risken för skadegörelse, missbruk och våld i ungas närmiljö. Att nattvandra är också ett sätt att lära känna ungdomarna i Vaxholm och få större insikt i hur det är i vår kommun.

Fyra vandrar tillsammans

Uppdraget innebär att 4 vuxna över 18 år nattvandrar i Vaxholms kommun på kvällstid, vanligtvis fredag eller lördag men även vid andra speciella högtider eller helgdagar. Starten sker på Storstugans övervåning (Hamngatan 52) klockan 20.30 och vandringen brukar avslutas omkring midnatt eller så länge som behov finns.

Innan nattvandrarna går ut finns viktigt information att läsa igenom för att förbereda sig för kvällen. Där finns också nattvandringsjackor, godisklubbor att dela ut till ungdomar, ficklampor med mera.

Varje grupp som ställer upp med nattvandrare får 1000 kr per tillfälle som exempelvis kan gå till en vald förening eller klasskassa.

Anmäl dig och tipsa andra

Anmäl intresse till ungdomsstodet@vaxholm.se

Mer info:

Gå in på vaxholm.se Nattvandring