Artikeln publicerades 15 april 2020

Vaxholms stad levererar mat till riskgrupper (uppdaterad 15/4)

Från och med måndag 6 april hjälper Vaxholms stad till med matleveranser till kommunens riskgrupper. Det går nu också att beställa vidare leverans till öar utan bilförbindelse.

Vaxholms stad samarbetar med ICA Supermaket Waxholm och COOP Vaxholm och kör ut matleveranser till isolerade personer som behöver hjälp.

Vilka omfattas?

Stödet ges till de medborgare i kommunen som ingår i definitionen av riskgrupp för covid-19 och som inte har andra möjligheter att få sina matinköp ordnade.

Både Vaxholms stad och handlarna har begränsade resurser men vi är övertygade om att enbart de som verkligen har behovet kommer att nyttja möjligheten till att få sina matvaror hemlevererade.

Vad får man?

Vaxholms stad kör ut matvaror tre gånger i veckan, måndag, onsdag och fredag. Leveranserna kommer att ske klockan 12.00–16.00 med kommunens kylbil. Leveransen kommer att ställas utanför ytterdörren/grinden någon gång under den tidsperioden. Din handlare kommer att meddela vilken av dagarna som dina varor kommer att köras ut.

Hur gör man?

Du kontaktar ICA Supermaket Waxholm eller COOP Vaxholm genom att gå in på deras hemsida, ringa dem eller på annat sätt förmedla vad du vill ha hemkört. Du får då information om vilken dag dina varor kommer att levereras.

I dagsläget kan du inte beställa mindre än tjugo varor för att omfattas av Vaxholms stads hemkörning.

Betalning sker på enligt överenskommelse mellan den enskilde kunden och handlaren. Vaxholms stad kommer inte att agera som mellanhand för betalningar eller på annat sätt ta ansvar för de ekonomiska aspekterna av transaktionen.

För närmare information kontakta ICA Supermaket Waxholm eller COOP Vaxholm.

Vad kostar det?

Leveransen kostar ingenting, Vaxholms stad står för samtliga kostnader knutna till leveransen av dagligvaror. Din valda handlare kommer ta ut en plockavgift. Storleken på avgiften bestäms av handlaren och den subventioneras inte av staden, vare sig gentemot individen eller handlaren.

Vidare leverans till öar utan bilförbindelse

Vaxholms stad levererar kostnadsfritt till småbåtshamnen på Vaxön.

Den enskilde individen ansvarar sedan för vidare leverans. Vaxholms stad och dagligvaruhandlarna ansvarar inte för varornas skick och kvalitet efter överlämnande till annan distributör/individ för vidare transport till öarna.

Två Vaxholmsföretag, Catch & Relax och Kastellets rederi, erbjuder vidare transport från småbåtshamnen till en kostnad av 590 kronor/hushåll.

Här kan du läsa mer och beställa båtleverans:

Catch & relax, tel. 070–866 02 03

Kastellets rederi, tel. 070–225 00 05

www.kastelletsrederi.selänk till annan webbplats