Artikeln publicerades 19 juni 2017

Vaxholmsungdomar utbildas i entreprenörskap

Under några intensiva veckor får lokala ungdomar lära sig mer om entreprenörskap och får samtidigt möjlighet att starta upp sina alldeles egna företag.

Den här veckan inleds Projekt: Entreprenör – en aktivitet som vänder sig till ungdomar inom Vaxholms stads aktivitetsansvar och till elever i årskurs 9. Under de kommande veckorna kommer ungdomarna att få utbildning i entreprenörskap samt stöd och hjälp i att starta eget företag. Som en del av projektet ingår även ett finansiellt stöd till deltagarna för att starta upp sin verksamhet i kommunen.

Projektet finansieras av Vaxholms stad tillsammans med bidrag från myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Lokala entreprenörer kommer också att medverka genom att ge tips och råd till ungdomarna.

- Entreprenörskap är viktigt i alla kommuner, inte minst i Vaxholm som har så många små och medelstora företag. Genom att tidigt introducera ungdomar till eget företagande är förhoppningen att skapa ett ännu rikare näringsliv med fler lokala förmågor, säger Monica Lalander, studie-och yrkesvägledare Vaxholm stad.

För mer information, kontakta:

Monica Lalander, studie-och yrkesvägledare i Vaxholm stad

E-post: monica.lalander@vaxholm.se