Stöd att söka arbete

Vaxholms stad erbjuder stöd och vägledning till dig som är arbetssökande. Kommunen jobbar också med att matcha arbetssökande med lediga jobb hos lokala arbetsgivare.

Vaxholms stad har en ny funktion där stöd till arbetssökande och matchning mot den lokala arbetsmarknaden sker direkt i kommunen.

Stöd till arbetssökande

I Vaxholms stad jobbar marknadskoordinatorn och jobbcoachen Clas-Henric Wallgren med att ge kostnadsfritt stöd till arbetssökande i kommunen. Arbetssökande kan få praktisk hjälp med ansökningshandlingar, tips inför anställningsintervjuer och guidning gällande aktuell arbetsmarknad. Det ordnas också regelbundna rekryteringsträffar för att matcha arbetssökande med lediga jobb i kommunen.

Clas-Henric jobbar framför allt med klienter som är inskrivna i Vaxholms stad och nås per E-post, clas-henric.wallgren@vaxholm.se

Matchning mot den lokala arbetsmarknaden

Förutom stöd till arbetssökande hjälper Vaxholms stads jobbcoach också lokala företag med rekrytering. Arbetsgivare rekommenderas att initialt höra av sig till Clas-Henric som kostnadsfritt ger förslag på lokala arbetssökande som han arbetar med. Dessutom finns ett lokalt arbetsmarknadsnätverk som samarbetar för att ta fram lämpliga kandidater för tjänster i närområdet. Clas-Henric samarbetar för närvarande med 28 st lokala arbetsgivare.

Förutom matchning erbjuds också stöd i kontakten med Arbetsförmedlingen, när det exempelvis är aktuellt med subventionerade anställningsformer.

Kontaktinformation

Clas-Henric Wallgren, arbetsmarknadskoordinator och jobbcoach
Telefonnummer: 08-541 708 13
E-post: clas-henric.wallgren@vaxholm.se