Beatrice - exploateringsingenjör

Utbildad inom fastighetsutveckling på KTH. Började som trainee på stadbyggnadsförvaltningen och arbetar i dag som exploateringsingenjör/projektledare.

"Sen är det förstås fantastiskt med den naturnära miljön som bjuder in till promenader eller dopp i havet på lunchen!"

Vad lockade dig att söka jobb i Vaxholms stad?
—När jag insåg att jag ville prova på att jobba i en kommun kändes Vaxholm som det naturliga valet. Jag har ett stort intresse för skärgårdsliv och båtliv och det kändes spännande att kunna kombinera det med stadsbyggande och fastighetsrätt.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?
—En typisk dag innebär många möten. Som projektledare håller jag ofta själv i mötena och lägger mycket tid på planering och uppföljning. Jag svarar också på frågor från medborgare och ibland även från media om hur våra projekt fortlöper samt granskar och kommenterar olika rapporter.

Vad är viktigt för dig på din arbetsplats?
—Att de arbetsuppgifter jag utför känns meningsfulla och roliga och att kollegor och chefer är öppna för att prova nya idéer och ger utrymme för kreativitet och eget ansvar. Kollegorna är såklart också viktiga; att stämningen är positiv och peppande och att man har respekt för varandras roller och delar med sig av sina kunskaper.

Vad uppskattar du mest med Vaxholms stad som arbetsgivare?
—Det är en arbetsgivare som passar mig perfekt. Inom mitt yrkesområde är organisationen relativt liten jämfört många andra kommuner, vilket innebär att jag och mina kollegor får ta ett större och bredare ansvar. Vaxholms stad är också en utvecklingsbenägen arbetsgivare som är öppen för medarbetarnas idéer. Sen är det förstås fantastiskt med den naturnära miljön som bjuder in till promenader eller dopp i havet på lunchen!