Vad Vaxholm har att erbjuda

Med ett centralt läge i Stockholms övärld kallas Vaxholm ofta för skärgårdens huvudstad. Här möts du av en vacker skärgårdsmiljö med bebyggelse från tiden kring förra sekelskiftet och en storslagen natur med vandringsleder, paddelstråk och fiskevatten. Det tillsammans med det stora utbudet av restauranger, caféer och butiker gör Vaxholm till ett populärt turist- och utflyktsmål året runt.

Vy över Vaxholm

I Vaxholms hamn myllrar det av liv stora delar av året. Hit kommer människor för att strosa längs kajerna, äta något gott eller tanka båten inför en tur ut i skärgården. Hamnen ligger i hjärtat av Vaxholm och är en knytpunkt för skärgårdsbor, besökare och stadens invånare. Den genuina skärgårdsmiljön i kombination med det stora utbudet av restauranger, naturupplevelser och historiska sevärdheter lockar människor världen över att besöka Vaxholm. Det är ett också ett populärt utflyktsmål från Stockholm - båtresan därifrån tar bara en timme.

En attraktiv kommun att bo och arbeta i

Vaxholm är inte bara en vacker plats att besöka utan också en attraktiv och trygg kommun att bo och arbeta i. I SCB:s medborgarundersökning uppger Vaxholms stads invånare bland annat att de upplever att samhällsservicen är god och välfungerande, att de är nöjda med förskola och skola, att de känner sig trygga och att utbudet av idrottsanläggningar och friluftsområden är stort. I undersökningen får Vaxholm också höga poäng vad gäller möjligheten att kunna vara den man är och leva sitt liv som man vill, till exempel utifrån ålder, kön eller könstillhörighet, sexualitet, religion, etnicitet eller funktionsnedsättning.

Närheten till både skärgård, natur och storstad gör Vaxholm till en attraktiv plats att bosätta sig på eller pendla till. En utvecklad kollektivtrafik med goda buss- och båtförbindelser möjliggör god och naturskön pendling från centrala Stockholm och närliggande orter.

Vaxholm under ständig utveckling

I Vaxholms stad pågår ett ständigt utvecklingsarbete. Som anställd är din kompetens, ditt engagemang och ditt ansvar viktigt. Det bidrar till att vi tillsammans når de politiska målen.
Att säkra kvaliteten och ekonomin för kärnverksamheterna vård, skola och omsorg är högt prioriterade områden. De närmsta åren
finns i kommunen ett fokus på förebyggande arbete, vård och omsorg för äldre men också riktade satsningar inom förskola och skola. Klimat- och miljösatsningar och att utveckla en blandad bebyggelse, samt att utveckla demokratin och medborgarinflytandet är andra prioriterade områden.

Läs mer om vad Vaxholm har att erbjuda på Destination Vaxholm Länk till annan webbplats.