Michael Holmström

Michael Holmström har jobbat i Vaxholms stad i nio år och är idag controller för kulturområdet, bibliotek och ytterligare två enheter inom stadsbyggnadsförvaltningen. Tidigare har han haft rollen som controller för socialförvaltningen och kommunledningskontoret.

Bild på Michael Holmström, controller

Hur ser dina arbetsuppgifter ut?

- Den huvudsakliga arbetsuppgiften är kopplad till budgetprocessen, allt från att skapa en budget till att följa upp den. Men det är också exempelvis inlämningar av statistik till SCB, vilket resulterar i nyckeltal som kommunen använder sig av i utvecklingsarbetet. Jag är också ansvarig för ett system för Business Intelligence, vilket vi kommer lägga mer tid på framöver.

Vad är mest utmanande i din roll?

- Att det är så många beröringspunkter och bredden i de löpande arbetsuppgifter som man hanterar. Allt från att driva egna utvecklingsprojekt och hantera investeringsfrågor till att se till att verksamheterna använder rätt kontoslag för att kunna lita på den statistik vi rapporterar till SCB.

Vad är mest utvecklande med arbetet?

- Tidigare har jag varit controller för både socialförvaltningen och kommunledningskontoret. Sedan ett par månader tillbaka ansvarar jag för enheterna bygglov, tekniska samt kultur och bibliotek. Att ha jobbat med så många olika verksamhetsområden bidrar till en helhetsbild, det är en bredd med både små och stora frågor.

Vad uppskattar du mest hos dina kollegor?

- Det är ett glatt gäng. Vi är rätt många som har arbetat ihop länge så vi har lärt känna varandra bra. Alla ställer upp och det finns ett gott samarbete mellan oss. Även om vi har separata områden inom ekonomienheten kan vi bolla idéer tillsammans och har nytta av varandras verksamhetskunskaper.

Vad i verksamheten/ditt arbete gör dig mest stolt?

- Att vi bidrar med nytta för medborgare med en god ordning på ekonomin. Något annat jag är stolt över är att vi på kommunledningskontoret fick bra resultat i den senaste interna undersökningen som gjordes bland verksamheterna. Det känns bra att vi som stödfunktion är uppskattade.

Vad är kännetecknande för Vaxholms stad som arbetsgivare?

- Det är ett bra ledarskap och högt i tak. Och att det är en liten kommun där nästan alla är samlade i samma byggnad, förvaltningscheferna sitter i samma korridor och alla kan ses i fikarummet.

Hur upplever du att det är att jobba i Vaxholm stad?

- Det är en bra arbetsplats med bra möjligheter till olika arbetsuppgifter samt bra kollegor. Fina omgivningar med ett friluftsområde runt hörnet. Perfekt för promenader på lunchen.

Om du skulle rekommendera en vän att börja arbeta i Vaxholm – vad skulle du säga då?

- Att det är många intressanta arbetsuppgifter med bra kollegor i en trevlig arbetsmiljö.

Många förknippar Vaxholm med sommar och båtliv, vad är Vaxholm för dig?

- När jag sökte hit bodde jag i norra Sverige och fick googla på en karta för att veta var Vaxholm låg någonstans. Så för mig är kopplingen till Vaxholm mest jobbrelaterat, en bra och utvecklande arbetsplats.

Hur tar du dig till jobbet?

- Med bil.

Hur är din möjlighet att utvecklas i ditt arbete?

- Det finns goda möjligheter, just att det är en liten kommun, så är det högt och lågt och man kan ha olika roller. Den lilla kommunen innebär att man kan testa nya arbetsuppgifter och få vidareutbilda sig.

Vad är det senaste du lärt dig/utvecklat dig inom?

- För några månader sedan bytte jag ansvarsområde till en annan förvaltning och även om jag känner till systemen vi arbetar i är det helt nya verksamhetsområden och nya människor man jobbar med, så det är lite som att vara ny på jobbet och mycket nya saker att lära sig.