Konsumentvägledning

Vaxholms stad har ingen egen konsumentrådgivare. Däremot finns det bra hjälp att få av flertalet myndigheter och organisationer om du har frågor om konsumentärenden. Här listar vi dessa med länkar till deras webbplatser.

Allmänna konsumentfrågor

För allmänna konsumentfrågor kan du kontakta Konsumentverket Länk till annan webbplats.. Konsumentverket är en statlig myndighet som besvarar frågor om konsumentens rättigheter och skyldigheter före eller efter ett köp av en tjänst eller vara.

Du kan även vända dig till Hallå konsument Länk till annan webbplats. om du har frågor om köp av varor och tjänster, reklamationer och annat som du som konsument behöver hjälp med. Tjänsten samordnas av Konsumentverket.

Frågor om bank, finans och försäkringar

Webbplatsen konsumenternas.se Länk till annan webbplats. är ett samarbete mellan Konsumenternas Bank- och finansbyrå och Konsumenternas Försäkringsbyrå. Konsumenternas.se ger privatpersoner oberoende fakta och kostnadsfri vägledning inom bank och försäkring.

Frågor om el, gas och fjärrvärme

Konsumenternas energimarknadsbyrå Länk till annan webbplats. ger obereonde och kostnadsfri vägledning om el, gas och fjärrvärme.

Frågor om tv, telefoni, bredband och fiberanslutningar

Telekområdgivarna Länk till annan webbplats. ger opartisk och kostnadsfri information och rådgivning i frågor om tv, telefoni, bredband och fiberanslutningar.

Frågor om fastighetsmäklare

Fastighetsmäklarinspektionen (FMI) Länk till annan webbplats. är en statlig myndighet som ansvarar för registrering och tillsyn av fastighetsmäklare. I uppdraget ingår också att informera om god fastighetsmäklarsed.

Det finns även ett antal juristfirmor som erbjuder inledande gratis konsultation som du kan vända dig till.

Anmälan

Om du som konsument är i tvist med ett företag kan du anmäla det till Allmänna reklamationsnämnden Länk till annan webbplats..