Kontaktperson

Om du på grund av din funktionsnedsättning känner dig socialt isolerad kan du ansöka om en kontaktperson.

Kontaktpersonens främsta uppgift är att vara en vän som tillbringar tid med dig. Kontaktpersonen utgår från dina behov och intressen, och ni bestämmer tillsammans när ni ska ses och vad ni ska hitta på. Det viktigaste är samvaron och att du känner förtroende för din kontaktperson. Samtliga kontaktpersoner har tystnadsplikt och kontrolleras i social- och polisregister.

Ansök om kontaktperson

Du kan ansöka om kontaktperson via socialtjänstens e-tjänst som du når via länken nedan. I denna e-tjänst kan du ansöka om samtliga stödinsatser inom funktionsnedsättning och äldreomsorg i Vaxholms stad. Instruktionsmanualen nedan guidar dig genom ansökningsprocessen och beskriver i vilket steg du anger att du vill ansöka om kontaktperson.

Är du vårdnadshavare och önskar ta del av tjänsten behöver du kontakta handläggare för registrering. Du kan i dagsläget inte kommunicera med din handläggare via e-tjänsten.

Att vara kontaktperson

Att vara kontaktperson innebär att man ägnar några timmar per vecka av sin fritid åt att umgås med en person som är i behov av socialt umgänge. Ofta handlar det om en person som av olika anledningar är i behov av samvaro och att vidga sitt sociala nätverk.

Kontaktinformation

Om du har frågor om att bli kontaktperson är du välkommen att kontakta en biståndshandläggare på Vaxholms stad.

Telefonnummer (gruppnummer): 08-541 709 22
E-post: sociala@vaxholm.se