Städning av gator och trottoarer

Stadens gator och trottoarer städas kontinuerligt året runt, utöver det utförs det en storstädning på våren och en på hösten.

Städning

Två gånger om året (vår och höst) utför staden "storstädning" av allmän plats. Den stora städningen på våren brukar påbörjas så fort snön försvunnit och väderleksprognoserna börjar se stabila ut, detta kan variera från år till år. Höststädningen görs för att få bort löv och skräp från gator innan vintern kommer.

Sandsopning

När snön har försvunnit och våren är på ingående sopas gatorna rena från sand och grus. Tidpunkten då sandsopningen startar beror på hur länge snön ligger kvar.

Centrumdelarna är prioriterade då sandsopningen påbörjas, därefter tar man de andra delarna av staden. Ordningen på dessa områden alterneras så att inte samma område alltid kommer sist. På grund av vädret går det det inte att säga exakt vilka veckor som respektive område sopas.

Det är svårt att ta upp sanden när det regnar mycket. Bästa vädret för sandsopning är ett svagt duggregn för då behöver inte vägen först fuktas av ett särskilt fordon innan sopningen startar. För att få en effektiv sandupptagning uppmanar vi bilister att respektera våra avstängningar.

Hur felanmäler jag?

Felanmälan görs i Vaxholms stads e-tjänst Skriv till oss Länk till annan webbplats..

Ange tid, plats och vad det är du felanmäler. Uppge gärna namn samt e-postadress eller telefonnummer i det fall vi behöver komma i kontakt med dig av någon anledning.