Cykling och cykelvägar

Du har all anledning att välja cykeln som färdmedel i Vaxholm både som boende och som gäst. De cykelvägar som finns ligger vackert och ger en trevlig upplevelse.

Du som väljer cykeln som färdmedel gör en investering i dig själv, din hälsa, din ekonomi och sist men inte minst din livsmiljö.

Var miljösmart!

Det är främst de korta resorna med motordrivna fordon som är dåliga för miljön, eftersom förbränningsmotorn inte kommer upp i de temperaturer som krävs för att förbränna bränslet. Att ta cykeln eller promenera ner på stan för ett snabbt ärende är positivt både för dig och miljön. ​

Var finns det cykelvägar i Vaxholm?

På Vaxholmskartan Länk till annan webbplats. kan du se var alla cykelvägar och cykelbanor går över Vaxholm. När du öppnat kartan bockar du i "Cykelvägar" i den grå rutan för att få fram markeringarna.

Du kan också få en översikt över detta i Vaxholms stads cykelkarta (pdf) Pdf, 6.6 MB.. Dokumentet är inte tillgänglighetsanpassat. Kontakta oss om du behöver hjälp att ta del av innehållet på alternativt vis - Tillgänglighetsredogörelse Länk till annan webbplats..

Bogesund

Inom reservatet finns det ett nät av markerade vandringsleder och ridstigar. Terrängcykling är tillåtet på vissa anvisade leder. På Bogesundskartan (pdf) Pdf, 1.5 MB. kan du se var dessa är, samt vilka aktuella regler som gäller. Dokumentet är inte tillgänglighetsanpassat. Kontakta oss om du behöver hjälp att ta del av innehållet på alternativt vis - Tillgänglighetsredogörelse Länk till annan webbplats..

Kontaktinformation

All typ av felanmälan går via Vaxholms stad för hantering och bedömning.

Har du en synpunkt eller vill göra en felanmälan är du välkommen att kontakta tekniska enheten genom att använda Vaxholms stads e-tjänst Skriv till oss Länk till annan webbplats..