Bibliotekskatalogen

I bibliotekets katalog kan du söka efter böcker och andra medier som finns på Vaxholms stadsbibliotek.

I bibliotekskatalogen kan du också logga in på "Mina sidor" för att se dina lån, reservera böcker, låna om eller lämna inköpsförslag. Bibliotekskatalog, Vaxholms stad. Länk till annan webbplats.

Reservera

Både utlånade medier och sådant som finns inne på bibliotekets hyllor kan reserveras. Det gör du enklast i bibliotekskatalogen där du loggar in med bibliotekskortsnumret (11 siffror) eller personnummer (10 siffror) och din PIN-kod. Saknar du PIN-kod får du en vid ett besök på biblioteket. Bibliotekskatalog, Vaxholms stad Länk till annan webbplats.

Lån från andra bibliotek

Om vi inte har boken du letar efter kan vi låna in boken från ett annat bibliotek, ett så kallat fjärrlån. För det tar vi en avgift på 40 kronor. För artiklar ur tidskrifter gäller andra priser.

Sök i andra bibliotekskataloger

Libris webbsök

LIBRIS är de svenska bibliotekens gemensamma katalog och uppdateras dagligen. Du kan se vilka bibliotek som har den titel du är intresserad av och du kan se om den är tillgänglig via lån eller finns att läsa i fulltext på Internet. Libris webbsök Länk till annan webbplats.

Stockholms stadsbibliotek

Stadsbiblioteket av Gunnar Asplund är Sveriges största folkbibliotek och det är även välkänt internationellt. På Stadsbiblioteket finns skönlitteratur och facklitteratur inom olika ämnesområden, barn- och ungdomslitteratur samt böcker på andra språk än svenska. Stockholms stadsbibliotek Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.