Böcker och andra medier

Biblioteket erbjuder böcker och medier, tidningar och tidskrifter inom olika områden och i olika format. Vi har gott om ljudböcker för dig som hellre vill lyssna.

Med ditt bibliotekskort kan du låna e-böcker eller lyssna på e-ljudböcker och musik. För barnen finns det film på DVD och sagor och musik på CD att låna.

Välkommen in och botanisera bland hyllorna på biblioteket. Be oss gärna om hjälp om du inte hittar vad du söker efter. Är du student kan vi hjälpa till med en del kurslitteratur.

Du kan också söka bland böcker och låna via vår digitala bibliotekskatalog Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

​Tidningar och tidskrifter

På Vaxholms stadsbibliotek finns närmare 100 tidningar och tidskrifter. Alla tidskrifter, utom det senaste numret, är till utlån. Dagstidningarna Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet och Dagens Industri sparas i 14 dagar och är inte till hemlån.

Bibliotekskatalog, Vaxholms stadsbibliotek Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dagstidningar på nätet

De flesta svenska dags- och landsortstidningar finns som webbtidning på nätet. Där kan man läsa valda delar av papperstidningen. Du kan hitta en sammanställning över Svenska webbtidningar på Kungliga biblioteket Länk till annan webbplats..

Även många utländska tidningar finns som webbtidningar. På Online newspaper directory for the world Länk till annan webbplats. hittar du länkar till tidningar i hela världen.

Vaxholmslitteratur

I bibliotekets Vaxholmssamling finns litteratur om staden med omgivningar.
Biblioteket har Vaxholms Tidning från 1927 till 1963 samt en klippsamling om Vaxholm 1983-2012.