Databaser, e-uppslagsverk och andra söktjänster

Biblioteket har fakta-databaser där du kan söka information om olika ämnen, till exempel författare, länder och släktforskning. De finns tillgängliga på bibliotekets datorer.

På biblioteket finns många olika sätt att söka efter fakta. Du kan till exempel slå och leta i uppslagsböcker som du hittar i hyllorna. Föredrar du faktadatabaser finns det  inom olika ämnesområden. Fråga oss så hjälper vi till med inloggning.

Du kan också söka i bibliotekskatalogenlänk till annan webbplats.

Bibliotekets lexikon och uppslagsverk

På bibliotekets finns böcker, lexikon och uppslagsverk inom olika ämnen. En del av dessa är inte till hemlån och får endast användas och läsas på biblioteket.

​Databaser tillgängliga på bibliotekets datorer

  • Alex Online är ett lexikon som innehåller artiklar om drygt 5 000 svenska och utländska skönlitterära författare från alla epoker
    och i alla genrer. Här finns också recensioner, information om
    olika litterära priser, filmatiserade böcker och ljudfiler med mera.
  • Landguiden är ett uppslagsverk där man hittar information om länder, konflikter och internationella organisationer.
  • ArkivDigital - ArkivDigital har cirka 77 miljoner färgbilder på kyrkböcker och andra historiska dokument. Vare sig du är nybörjare eller mer erfaren kan du med hjälp av ArkivDigitallänk till annan webbplats enkelt släktforska via Internet. Din historia är bara några klick bort.​

Böcker på andra språk och språkkurser

Internationella biblioteketlänk till annan webbplats på Kungsholmen är ett bibliotek med fokus på barn, mångspråk och integration. Biblioteket är centralt beläget vid Fridhemsplan, S.t Eriksgatan 33, en strategisk plats där tunnelbanans blå och gröna linje möts. På Internationella biblioteket hittar du medier på över 100 språk samt ett kvalitativt bestånd medier på svenska. Du kan också låna via oss på Vaxholms bibliotek. Fråga oss så hjälper vi dig.

Språkkurser finns också som e-ljudböcker. Med ditt bibliotekskortsnummer har du tillgång till språkkurser på en mängd olika språk. Du lyssnar i appen "biblio", som finns att hämta i appstore eller play-butiken. Välj Vaxholms bibliotek, logga in med ditt bibliotekskorts-nummer (11 siffror) eller personnummer (10-siffror) och PIN-koden och låna hem det språk du vill träna på.

Bibblan svarar

Om du har svårt att hitta svaret på din fråga kan du prova att använda svarstjänsten Bibblan svararlänk till annan webbplats.

Bibblan svarar är en gratistjänst från Sveriges bibliotek. Här kan du fråga vad du vill, på flera olika språk och få svar via e-post senast nästa arbetsdag. Sidan drivs av Malmö stadsbibliotek, Regionbibliotek Stockholm och Internationella biblioteket.