Tema dag hörsel

När: Tisdagen den 7 mars
Tid: 10.30-15.00

Skrivtolkar finns på plats 10.30-14.00

 

Program

 

10:30 Cecilia Öman, syn och hörsel instruktör, för Österåker och Vaxholm Stad, presenterar sig. Efter presentationen finns hon tillgänglig för hjälp med byte av filter, rengöring, slang och batterier. Man bör ha med sig egna tillbehör som egna filter och batterier. Det finns en tidsbokningsark i entrén som ni fyller i och ni kommer att sitta i Studion när det är er tur.

 

10:45 Bo Arvidsson, Ordförande i HRF lokalföreningen Täby med omnejd, där Danderyd, Täby, Vallentuna, Österåker och Vaxholm ingår. Bo berättar om vilka dom är och vad dom kan erbjuda. Efter presentationen finns Bo tillgänglig för enklare hörseltest det finns en tidsbokningsark i entrén som ni fyller i. Ni kommer att få göra hörtestet i Lilla Caféet.

 

11:00 Agneta Österman-Lindquist, Ordförande i Hörselskadades distrikt i Stockholms län samt ledamot i HRF´s förbundsstyrelse. Agneta kommer att informera om hörselskador och hur hörselvården fungerar i regionen och vilka förändringar som planeras gällande Fritt val av hjälpmedel. Agneta kommer också att berätta om sin personliga hörselresa, hur det var för henne att få konstgjord hörsel med hjälp av cochleaimplantat när hörapparaterna inte längre räckte till.

 

12:00 Kari Wallentine, Audionom,  Hör AB.  Berättar om hur det går till när man prövar ut en hörapparat

 

13:00 Ulf Olsson, Vice ordförande i HRF förbundsstyrelsen föreläser om hörapparater och andra hörselhjälpmedel och det senaste inom området. Ulf är utbildad hörselingenjör och civilingenjör. Han har i flera år arbetat inom hörselvården då främst med hörteknik. Hörselskada sen barndomen och använder hörapparater. Ulfs särskilda intresseområden: Funktionshinderpolitiska frågor, arbetsmiljö, hörselvård, hörteknik, standardiseringsfrågor, forskning, utveckling och internationella frågor

 

För att delta på föreläsningarna krävs anmälan, då lokalen tar max 40 personer sittande. Anmälan görs till Camilla Eriksson, Seniorstödjare på 08-522 426 23 eller camilla.eriksson@vaxholm.se. Vi bjuder på kaffe, kakor och frukt.

Kontaktinformation

Arrangör Vaxholms stad

Adress Kanonen, Hamngatan., Vaxholm

Datum och tid 2023-03-07 kl.