• John Button

Maria Rosén & John Button, Måleri

Måleri MARIA ROSÉN & JOHN BUTTON - Galleri & Café Roddarhuset

Utställning pågår 27/5-7/6

VERNISSAGE 27/5 kl 11-16

Galleri & Café Roddarhuset öppet tis-sön kl 11-16

MARIA ROSÉN ”Jag ser mitt måleri som ett forskningsarbete där man bara samtalar med
sig själv. Som en gissningslek utan medspelare. Letar hela tiden efter känsloläget. Det
oförutsägbara och överraskande. Som att leka fram något viktigt att säga.
Landskapet blir en sorts utgångspunkt när jag målar för det ger en bra energi att bara vilja slå sönder det, älska det, bryta loss det för att se vad som uppstår. Återkommer ständigt till det. Arbetar nästan uteslutande med akrylfärger och krita. Jag arbetar alltid med många målningar parallellt. En bild föder en annan. De blir som avkommor, en familj. Oftast mot slutet åker kritorna fram. Streck och skrap ger spår av en sorts mänsklighet som lägger sig på duken. Lite skavt och levt. Ett ljuvligt krig mot perfektionismen.”

Maria är född 1960. Hon bor och är verksam i Saltsjö-Duvnäs och har haf separatutställningar på Galleri Roddarhuset, Galleri Ekdahl i Karlstad, Eksjö Museum ochGalleri Helle Knudsen.

JOHN BUTTON ”I mina tavlor försöker jag fånga landskapets mönster och strukturer och förmedla känslan av en plats, utan hänsyn till traditionella perspektivregler.” Målar med akryl på pannå eller duk, stilleben och landskap som allt mer närmar sig det abstrakta måleriet. Tavlan byggs upp med snabba stora penseldrag i starka klar färger, en bas som sedan byggs på med flera lager av färg som skrapas och ristas för att tona ner och eller lyfta fram delar av målningen.”

John är född 1966 på den engelska östkusten och har en examen i arkitektur från Brightons universitet. Han har deltagit i flera separat- och grupputställningar i Sverige och den senaste tiden har hans konst uppmärksammats längre bort medgallerirepresentation i England, USA och Frankrike.

Kontaktinformation

Arrangör Galleri & Café Roddarhuset i Vaxholm

Adress Östra Ekuddsgatan 21, Vaxholm

Webbplats https://roddarhuset.se/

Datum och tid 2023-06-01 till 2023-06-04 kl. 2023-06-06 och 2023-06-07 kl.