Hallar, idrottsanläggningar

Idrott och motion har stor betydelse i människors vardagsliv. Att idrotta och motionera tillsammans med andra är viktigt för trivsel och hälsa. Därför erbjuder staden olika anläggningar för idrott och motion.

Föreningar och privatpersoner kan hyra de olika hallarna. Mer information finns på sidan Boka hall.

Sporthallen

Sporthallen (23x43m) ligger inom Vaxholms Campusområde på Vaxö IP. Hallen är en så kallad fullskalehall och erbjuder aktörerna möjligheten att bedriva alla sorters idrottsaktiviteter. Hallen är bemannad med vaktmästare mellan 08.00-22.00 måndag - söndag och nås på tel 070-625 65 85. Besök gärna sporthallens café som ligger på plan 2.

Bollhallen

Bollhallen (25x42m) är den andra stora inomhushallen som finns i området. Den ligger på Petersbergsvägen 3, 185 34 Vaxholm. Hallen kan användas för bl.a. innebandy, gymnastik, handboll, basket, badminton och tennis. Hallen har en stor fin läktare som rymmer ca 200 personer. Bollhallen är bemannad med vaktmästare mellan 08.00-22.00 måndag - söndag och nås på tel 070-62 565 85. Cafét finns i sporthallen på plan 2.

Rindö Sporthall

Rindö Sporthall (18x38) ligger i det före detta regementsområdet AMF 1 på Rindövägen,
185 41 Vaxholm. Här går det utmärkt att spela tennis, badminton, fotboll eller handboll. Hallen hyrs även ut för kalas.

Övriga hallar

Inom kommunen finns det två mindre skolidrottshallar, en på Vaxön och en på Resarö. Hallen hyrs ut till föreningar och privatpersoner och det går även bra att hyra hallen för att ha barnkalas.

  • Vaxö skola 13 x 17 m, Lägergatan 9, 185 34 Vaxholm
  • Resarö skola 20 x 10 m, Överbyvägen 1, 185 95 Vaxholm

IP skogen - en ambulerande idrottsanläggning

IP-Skogen är en komplett idrottsanläggning på hjul för små och stora arrangemang.

Det ingår omklädnings-, dusch-, toalett- och expeditionsvagnar, högtalaranläggningar, målklockor, stolar, bord med mera. IP-Skogen är ett samarbetsprojekt mellan kommunerna i Täby, Österåker, Vallentuna, Lidingö, Danderyd och Vaxholms stad.

Materialet förvaras i ett förråd på Täby kommuns gatukontor, Fogdevägen 5, 183 64 Täby.

Föreningar och fritidsgårdar kan boka hela eller delar utav anläggningen. Kontakta IP-Skogen direkt för bokning på telefonnummer: 08-555 594 84.

Allt materiel lånas utan kostnad. Dock får du själv ordna med transport. Materialspecifikationer (xls)Excel

Kontaktinformation

Drift och underhåll sker genom kommunens driftentreprenör.

Har du någon synpunkt eller vill göra en felanmälan är du välkommen att kontakta tekniska enheten genom att använda Vaxholms stads e-tjänst Skriv till osslänk till annan webbplats.

All typ av felanmälan går via Vaxholms stad för hantering och bedömning.