Artikeln publicerades 19 maj 2016

Årets företagare 2016 utsedd

I år förärades Roy Lagerroos med team-partner tillika hustrun Helena utmärkelsen Årets Företagare i Vaxholm.

 Planer smiddes för sedvanlig överraskningsuppvaktning och Företagarna Vaxholm tillsammans med Vaxholms stads näringslivsansvarige Mats Svensson, gratulerade med blommor, hurrarop och tårta. En mycket glad och rörd Roy (Helena var på möte i Stockholm) tog emot denna motivering:

"Roy driver sedan 1987 – numera tillsammans med sin fru Helena och 10 helårsanställda – ett väletablerat företag som ”alltid” funnits lätt tillgängligt i Vaxholm. Först i form av några bensinpumpar nere på Söderhamnsplan, som senare blev en fin station med vackert ”måsvingetak” på Stockholmsvägen.

Roy och Helena är mycket serviceinriktade och bemöter kunderna på ett fantastiskt engagerat och personligt sätt. Öppettiderna är också generösa, med Vaxholmsmått mätt. Säkert ingår det inte i affärsidén, men Statoil/Circle K har med åren blivit lite av en samlingsplats för ungdomar, när allt annat stängts för kvällen. Här ser Roy och Helena med personal till att alla kan värma sig, köpa kaffe och prata en stund. Här finns också snabbmat, ett bra utbud av livsmedel och självklart bilvårdsprodukter och bil- och släputhyrning. Dessutom har de Vaxholms enda tvätthall för personbilar med miljöriktig hantering av tvättvattnet – en tydlig uppmaning till alla att inte tvätta sina bilar på tomten/gatan.

Roy är en viktig arbetsgivare i Vaxholm och många Vaxholmsungdomar jobbar där som fast- eller sommaranställda.

En olycklig brand i en diskmaskin i januari 2016 innebar att stationen fick stängas för helsanering, men Roy ordnade snabbt saken för kunderna och satte upp en tillfällig barack på området. Stationen/butiken är nu helrenoverad och har i dagarna övergått till namnet Circle K."

Vi önskar Roy och Helena med personal stort lycka till i och med denna ”nystart” och hoppas att utmärkelsen ger positiv energi inför framtiden.

Den officiella uppvaktningen sker som alltid på Skärgårdsmarknaden den 20 augusti.