Kulturskolan

Kulturskolan i Vaxholms stad finns till för dig som vill utveckla ditt intresse för musik och kultur. Här kan du spela instrument, sjunga, spela teater och skapa med bild och form.

Kulturskolans administration och större delen av undervisningen bedrivs i Kronängsskolan. Viss undervisning äger även rum på Resarö skola, Rindö skola och Söderfjärdsskolan.

Fjärr- och distansundervisning för drama och äldre elever vecka 10

  • Kulturskolan går över till fjärr- och distansundervisning under vecka 10 för elever födda 2007 och tidigare. För elever födda 2008 och senare sker undervisningen på plats.
  • Undantag görs för äldre elever med särskilda behov där elever inte kan delta digitalt. Berörd lärare har dialog med elev och vårdnadshavare samt stämmer av med kulturskolechef.
  • Undantag görs för drama där all undervisning bedrivs digitalt vecka 10.

Kulturskolans kurskataloglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Här kan du se vårt kursutbud samt boka plats på våra kurser.

 

Bild och form på Redutten

Verksamheten är en samling kreativa aktiviteter inom Bild & Form under olika teman och vänder sig till barn och unga inom autismspektrat, med eller utan diagnos. Vi träffas i små grupper.

Verksamheten är finansierad av Statens kulturråd och är därför helt avgiftsfri för eleverna.

Plats: Röda huset på Rindö Redutt. För vägbeskrivning gå in på: http://www.redutten.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Start blir eventuellt till sommaren eller hösten.

Vi kommer att arbeta med skapande utomhus, papperstillverkning, tryckeriverkstad, drakbygge & flaggverkstad, mask- & dockverkstad, leranimation, filminspelning, dockteater och bokbinderiverkstad.

Vid frågor om denna verksamhet eller anmälan var vänlig kontakta kulturskolan på kulturskolan@vaxholm.se


Mer information

Kulturskolechef: Petri Goman
Expedition/administration: Jane Larnefeldt 08-541 708 70
Besöksadress: Kronängsskolan, Ingenjörvägen 1, 185 34
E-post: kulturskolan@vaxholm.se