Kultur

Vaxholm är en liten stad med ett rikt och mångfacetterat kulturliv. För den som är intresserad av film, teater, konst, museer och litteratur erbjuds här en stor bredd av möjligheter.

Vaxholms stad arbetar aktivt för att kunna erbjuda ett rikt och omväxlande kulturliv för invånare och besökare. Här kan du läsa mer om Vaxholms stad kulturarbete och utbud.

Vaxholms stads kulturråd

Kulturrådet finns till för att främja kulturen och skapa en samverkan mellan Vaxholms stad och kommunens kulturutövare. Kulturrådets verksamhet leds av Vaxholms stads kulturansvarige, som också är ordförande för kulturrådet.

Läs mer om kulturrådets arbete på sidan Vaxholms stads kulturråd.

Kulturnatt i Vaxholm

Varje år arrangeras Kulturnatt i Vaxholm då staden bjuder på musik, konst, teater, workshops, sagostunder, föredrag och elevkonserter. Det händelserika evenemanget äger rum den andra fredagen i oktober varje år. Läs mer på sidan Kulturnatt i Vaxholm.

Biografer, film och teater

Vaxholm har en över 100 år gammal biografteater som inte bara visar de senaste filmer utan också ger besökaren möjlighet att se direktsända konserter och föreställningar från bland annat Metropolitan, Bolsjojteatern och Kungliga Operan. Läs mer på sidan Biografer, film och teater.

Museer, gallerier och konst

Vaxholms museer skildrar Vaxholms historia under 500 år och ger en inblick i hur befolkningen har levt och verkat genom åren i staden. Vaxholm har också en egen konstförening. Läs mer på sidan Museer, gallerier och konst.

Stöd, bidrag och stipendier

För att uppmärksamma och stötta personer eller grupper med dokumenterad konstnärlig begåvning finns det möjlighet varje år att söka Vaxholms stads kulturstipendium.

Kommunen är också med och främjar kulturaktiviteter genom utdelning av kulturbidrag i mars varje år. Läs mer på sidan Stöd, bidrag och stipendier.

Destination Vaxholm

Läs mer om Vaxholms kulturutbud och ta del av aktuella händelser genom att besöka Destination Vaxholms evenemangskalender Länk till annan webbplats..