Vuxenutbildning

KCNO (Kunskapscentrum Nordost) samordnar vuxenutbildningen för kommunerna Danderyd, Täby, Vallentuna, Österåker och Vaxholm.

KCNO anordnar följande typer av utbildningar:

  • SFI (svenska för invandrare)
  • Grundläggande vuxenutbildning
  • Gymnasial vuxenutbildning.

Vuxenutbildningen vänder sig till dig som är 20 år och som saknar grundskole- eller gymnasieutbildning, grundläggande behörighet för högskolestudier eller som behöver komplettera för särskild behörighet avseende studier på högskola, universitet eller kvalificerad yrkesutbildning.

För dig som är folkbokförd i Vaxholms stad samordnas och handläggs alla ansökningar till den kommunala vuxenutbildningen av KCNO i Täby kommun.

KCNO har ett brett utbud av utbildningar och på deras webbplats finns samlad information om de utbildningar som finns att söka: Hitta kurser, KCNO:s webbplats Länk till annan webbplats..

Till KCNO vänder du dig om du vill ha vägledning och information om studier och yrken. Du kan där få hjälp med att planera dina studier men också få information och hjälp att söka kurser och utbildningar, SFI (svenska för invandrare) och lärlingsutbildningar.

Självservice på plats

I KCNOs Självservice finns tillgång till datorer där du kan göra din ansökan till studier via KCNO, söka information om eftergymnasiala studier eller boka tid för vägledningssamtal. Du kan även anmäla dig till SFI. På plats i lokalen finns personal som kan ge dig stöd om du behöver och som kan guida dig rätt med dina frågor.

Läs mer om öppettider och hur du hittar till självservice på KCNOs webbplats Länk till annan webbplats..

Mer information

Boka studie- och yrkesvägledarna på KCNO om du är osäker på vad du vill studera eller behöver hjälp med att hitta rätt utbildning. KCNO erbjuder även självservice på plats i lokalerna där det finns datorer och personal som kan svara på dina frågor.