Vuxenutbildning

Kunskapscentrum Nordost samordnar vuxenutbildningen för kommunerna Danderyd, Täby, Vallentuna, Österåker och Vaxholm.

Kunskapscentrum Nordost anordnar följande typer av utbildningar:

  • SFI (svenska för invandrare)
  • Grundläggande vuxenutbildning
  • Gymnasial vuxenutbildning.

Vuxenutbildningen vänder sig till dig som är 20 år och som saknar grundskole- eller gymnasieutbildning, grundläggande behörighet för högskolestudier eller som behöver komplettera för särskild behörighet avseende studier på högskola, universitet eller kvalificerad yrkesutbildning.

För dig som är folkbokförd i Vaxholms stad samordnas och handläggs alla ansökningar till den kommunala vuxenutbildningen av Kunskapscentrum Nordost i Täby kommun.

Kunskapscentrum nordost har ett brett utbud av utbildningar och på deras webbplats under rubriken Kursutbud finns samlad information om de utbildningar som finns att tillgå.

Till Kunskapscentrum Nordost vänder du dig om du vill ha vägledning och information om studier och yrken. Du kan där få hjälp med att planera dina studier men också få information och hjälp att söka kurser och utbildningar, SFI (svenska för invandrare) och lärlingsutbildningar.

Kontaktinformation

Ta kontakt med studie- och yrkesvägledarna på Kunskapscentrum Nordost om du är osäker på vad du vill studera eller behöver hjälp med att hitta rätt utbildning.

Boka studie- och yrkesvägledning på Kunskapscentrum Nordost Länk till annan webbplats.