Artikeln publicerades 11 maj 2017

Årets företagare i Vaxholm 2017

Varje år utser föreningen Företagarna Vaxholm ”Årets företagare”. Årets Företagare delas ut till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare.

I tisdags morse utsågs Årets Företagare i Vaxholm 2017. Styrelseledamöter ur Företagarna Vaxholm och näringslivsansvarig i Vaxholms stad gratulerade med tårta och blommor. Utmärkelsen tilldelades Familjen Kjell Haraldsson, Bogesunds Gård!

Bogesunds gård drivs sedan 45 år av familjen Haraldsson; Kjell, Lena och Josefine. Det är ett lantbruk med egen grovfoderproduktion och uppfödning av Herefordkor som får vara ute året om. I 30 år har de också bedrivit ridskoleverksamhet. Den har vuxit successivt till dagens ca 30 egna ridskolehästar och dessutom 10-15 inackorderade privathästar. Det startade med dottern Josefines ridintresse och lite ponnyridning och har utvecklats med ridskola, vuxenridning, nybyggnad av ponnystall och ett nytt ridhus. Fler och bättre hästar och ponnyer liksom ambitiösa ridlärare har successivt höjt nivån på undervisningen. Ponnyridningen har idag vuxit till ett fullfjädrat företag!

Den officiella utmärkelsen delas ut vid Skärgårdsmarknaden den 19 augusti.