Artikeln publicerades 28 april 2021

Årets företagare i Vaxholm 2021

Varje år utser Företagarna Vaxholm årets företagare. I år gick utmärkelsen till Anders Jonasson och Jörgen Eriksson som driver de två företagen AIE of Sweden AB och Skypark på Eriksö.

Skypark är en äventyrspark på Eriksö friluftsområde på Vaxön. Parken invigdes sommaren 2018. I den stora äventyrsparken rör man sig uppe i luften mellan tallarna längs banor på olika höjd och med utmanande hinder. Banorna är av olika svårighetsgrad och här skapas äventyr för familjen, företaget, kompisgänget eller skolklassen.

Under pandemin har utomhusaktiviteter varit extra rätt. Anders och Jörgen har dessutom varit noga med att sprida ut deltagarna över hela banan för att kunna hålla säkra coronaavstånd.

Skypark skapar många arbetstillfällen och guiderna är väl utbildade i säkerhet och första hjälpen.

Sedan 2001 driver Anders Jonasson och Jörgen Eriksson också event företaget AIE som bland annat arrangerar möten, event, konferenser och fester. Från början stod AIE för aktiviteter i Europa men för att följa med företagets utveckling har AIE senare ändrat innebörd till aktiviteter incentive events.

Kreativa entreprenörer

Delar av Företagarnas styrelse överraskade med tårta, kaffe och diplom i solen på Skypark tisdagen den 27 april.

Motivering till utmärkelsen årets företag 2021:

”Anders och Jörgen har genom ett idogt, engagerat och innovativt arbete satt Vaxholm på kartan genom att skapa höghöjdsbanan Vaxholm Skypark – ett roligt och utmanande äventyr till glädje för både Vaxholmare och besökare från hela landet. Anders och Jörgen är kreativa och driftiga entreprenörer som ständigt utvecklar sitt företag och att de kunde ”få till det” i hemkommunen Vaxholm är extra roligt med tanke på deras intresse och engagemang för Vaxholms utveckling.”

Från Vaxholms stad kom kommunstyrelsens ordförande Malin Forsbrand (C ) och näringlivsansvarig Mikaela Lodén och gratulerade med en blombukett.

Företagarna Vaxholm består av 105 medlemsföretag och är en del Sveriges största företagarorganisation. Företagarna företräder över 70 000 företagare och samhällsbärare och har 250 olika lokalföreningar.