Artikeln publicerades 16 oktober 2018

Årets kulturstipendiater

Anna Lindholm, Elsa Mellquist och Astrid Le Clercq fick motta Vaxholms stads kulturstipendium under Kulturnatten.

Utdelningen ägde rum i Kronängsskolans aula och det var Malin Forsbrand (C), ordförande i nämnden för teknik, fritid och kultur, som delade ut stipendiet med följande motiveringar:


Anna Lindholm tilldelades Vaxholms stads kulturstipendium som ett bidrag inför hennes keramikstudier på högskolan för Konst och Design i Göteborg. Anna visar fina prov på såväl keramik som bildkonst i akryl och tusch.

Elsa Mellquist tilldelades Vaxholms stads kulturstipendium som ett bidrag till material i samband med sina studier på Högskolan för Design och Konsthantverk. Elsa visar prov på att hon bemästrar många olika tekniker i sitt konstnärliga arbete såsom vävda tyger, ecoprint, skulptur, måleri, tuschteckning och silverarbete.

Astrid Le Clerqc går andra året på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm med inriktning klassisk klarinett. Astrid vill gärna fortsätta utveckla sitt konstnärskap inom musik och kommer att använda stipendiet framförallt till olika kurser i orkesterspel på hög nivå samt eventuellt som ett bidrag till instrumentköp.