Artikeln publicerades 17 juni 2021

Campingen på Eriksö öppnar igen

Bild på stranden vid campingen på Eriksö, Vaxholm

Badstranden på Eriksö. Fotograf: Åsa Dry Larsson

Fredag 18 juni öppnar campingen på Eriksö igen. Precis till sommaren har Vaxholms stad slutit avtal med nya arrendatorer. Hyrstugorna kommer att renoveras innan de hyrs ut men det blir nu fritt fram att boka plats för husvagnar och tältgäster. Dessutom öppnar campingen caféverksamhet och glasskiosk.

27 maj fattades beslut om att godkänna de nya arrendatorerna till Vaxholms camping på Eriksö. Arrendeavtalet med Vaxholms stad sträcker sig över 25 år.

– Det har funnits en oro för att campingen inte skulle kunna öppna i sommar så det känns verkligen skönt att vi kom i mål med avtalet, säger Alexander Wahlstedt fastighetschef i Vaxholm. Jag tror verkligen att det är efterlängtat med en levande campingplats igen.

De tre arrendatorerna är Andreas Thorberg, Jonas Wikström och Miriam Paulsson. De tre har inte drivit campingplats tidigare men alla arbetat med evenemang och service. Alla tre bor med sina familjer på Resarö.

Alltsedan beslutet har det nu röjts, fixats, fejjats och lagats på campingen för att kunna ta emot de första gästerna nu på fredag 18 juni.

– Vi har verkligen lagt undan allt annat och fokuserat på att få så mycket som möjligt fräscht och klart, säger Andreas Thorberg. Vi har pratat med många campare som varit här återkommande i många år och de är verkligen peppade över att vi nu kan dra igång.

Förutom plats för husvagnar, husbilar och tält kommer det också att bli caféverksamhet i campingens reception och glasskiosk nere vid vattnet.

De tre arrendatorerna har gjort en femårsplan för hur de vill utveckla campingen bland annat genom att bygga en ny restaurang och ett nytt servicehus.