Artikeln publicerades 17 oktober 2016

Dagverksamheten Kransen aktiverar gästernas sinnen

Dagverksamheten Kransen erbjuder social samvaro och möjlighet att delta i olika aktiviteter så som till exempel promenader.Syftet med dagverksamheten är att underlätta för dig och dina närstående genom att du ska kunna bo kvar i egen bostad men ha möjlighet att, genom dagverksamheten, få en meningsfull dag med gemenskap, glädje, skratt och stimulans.

I linje med detta har Kransen haft fyra odlingslådor utsatta för att aktivera gästernas sinnen. Promenaden ut i parken har gett både rörelse och sinnesupplevelser. Väl framme vid odlingarna har gästerna smakat på tomat, persilja, jordgubbar, gurka, spetspaprika och rabarber. Även doftsinnena har fått sitt med lavendel och citronmeliss. Färgstarka blommor gav fröjd för ögat samtidigt som många kände igen sig från sina egna trädgårdar.

Personalen tycker att det har varit givande genom att se alla gästers glädje och uppskattning och det blir mer lättarbetat att gå ut på promenad. Istället för att säga ” Nu ska vi gå ut och gå” blir ”Nu ska vi gå och plocka bär till efterrätten.”

Läs mer om dagverksamheten Kransen