Artikeln publicerades 11 april 2021

Emilie är Vaxholms nya kommunpolis

Från och med 1 april har Vaxholms fått en egen polis. Hon heter Emilie Halvarsson och ska framför allt arbeta brottsförebyggande på både kort och lång sikt.

– Jag ser verkligen fram emot det här och är supertaggad på uppgiften säger Emilie. Det kommer att bli jättebra med vårt nya arbetssätt där varje kommun har en egen kommunpolis.

Tidigare har Alexander Antonian varit områdespolis i Vaxholm, men han har delat sin tid mellan Vaxholm och Danderyd. Genom en omorganisation kommer varje kommun i Södra Roslagens polisdistrikt från och med april att ha en ”egen” kommunpolis.

– Alexander Antonian har arbetat både med Danderyd och Vaxholm och han har gjort ett jättebra jobb, säger Emilie Halvarsson. Men vi tror att det kan bli ännu tydligare och bättre genom att arbeta såhär. Fokus kommer liksom för tidigare kommunpoliser att handla om brottsförebyggande arbete både på kort och lång sikt.

Emilie Halvarsson, kommunpolis i Vaxholm

Vaxholms kommunpolis

Emilie är själv uppvuxen i Täby och bor i Österåker så hon känner sig hemma i Stockholms norrkommuner. Hon har arbetat i flera år inom polisen och hon kommer fortfarande, liksom alla kommunpoliserna i Norrort, att utgå ifrån polisstationen i Täby.

– Jag ser Vaxholm som en vacker och trygg kommun. Den upplevda tryggheten är hög vilket är väldigt positivt. Samtidigt kan vi ju inte bara ta för givet att det fortsätter så. Vi behöver hela tiden titta på vad vi gör bra och höra efter vad medborgarna behöver. Brottsförebyggande arbete kan göras på många olika sätt, allt från trafikkontroller till dialogmöten på allmänna platser.

Arbetet som kommunpolis handlar till stor del om att söka dialog med medborgarna, med organisationer, föreningar, skola och näringsliv och Emilie kommer att arbeta brett för att genom samarbeten bibehålla och öka tryggheten i Vaxholm. Ett viktigt långsiktigt förebyggande arbete är besök i skolor och förskolor. En trygghetsskapande åtgärd är att prata med unga om hur polisen arbetar för och hur unga kan få hjälp av polisen.

Vill träffa invånare

– Jag gillar att träffa människor och hoppas kunna synas i Vaxholm, säga hej och träffa en massa invånare, säger Emilie. Det är viktigt att invånarna kan komma och träffa oss poliser och få ställa sina frågor.

Emilie beskriver också sociala medier som en viktig kanal för polisen för att föra dialog med invånarna. Hon rekommenderar alla att följa polisen på Instagram och på Facebook för att få reda på vad som är på gång.

Följ gärna polisen på Instagram @lpo_sodra_roslagen eller på Facebook: Polisen Täby/Danderyd/Vallentuna/Åkersberga/Vaxholm

Om du behöver komma i kontakt med polisen akut är det 112 som gäller.

Du kan också kontakta polisen på telefon 114 14 eller på www.polisen.se

Emilie nås på emilie.halvarsson@polisen.se eller tel 010-563 07 60.