Artikeln publicerades 23 november 2021

En vecka fri från våld

Våld är inte oundvikligt, det går att förebygga, och ansvaret för det arbetet måste ligga på hela samhället. Under vecka 47 arrangeras kampanjen En vecka fri från våld. Runt om i landet hålls aktiviteter, ljusmanifestationer och föreläsningar för att uppmärksamma och förebygga mäns och killars våld.

I Vaxholm uppmärksammas kampanjen bland annat genom en föreläsning onsdag 24 november på temat ”Värsta bästa svårsnacket” om hur vuxna kan tala med sina ungdomar om sex, porr, samtycke och utsatthet på nätet. Föreläsaren, författaren och kriminologen Maria Dufva, utbildar vuxna och utgår från sin senaste bok ”Värsta bästa svårsnacket”. På plats finns även polisen och ungdomsverksamheten. Boken har också i dagarna delats ut till samtliga högstadieelever som bor i Vaxholm.

Läs mer om Maria Dufvas föreläsning.

Våld är aldrig OK.

Under veckan återkommer också Vaxholmskampanjen Våld är aldrig OK. som lyfter problemet med våld i nära relationer. Vaxholms stad vill påminna om att det finns hjälp att få, både för den som är utsatt och för den som utsätter andra.

Kampanjen En vecka fri från våld

En vecka fri från våld är ett initiativ skapat av organisationerna Unizon (riksförbund för idéburna kvinnojourer, tjejjourer och ungdomsjourer) och Män – för en jämställd värld. Initiativet stöds av Sveriges kommuner och regioner, Jämställdhetsmyndigheten och länsstyrelserna och arrangeras i år för sjätte året i rad.

Läs mer om kampanjen En vecka fri från våld Länk till annan webbplats.

kampanjbild Våld är aldrig OK.

Kontaktinformation

Behöver du hjälp eller känner oro för någon annan? Ring socialtjänstens vuxenenhet. Socialförvaltningen har tystnadsplikt och det går att vara anonym.

Telefonnummer: 08-541 708 78
Telefontider: måndag–fredag klockan 08.30–11.45 och 12.30–16.00.