Artikeln publicerades 22 april 2023

Familjehem och stödpersoner sökes

Är du en person med stort hjärta, tid och engagemang som har utrymme i livet att bry dig om fler? Eller känner du någon som har det? Vaxholms stad söker familjehem och stödpersoner till behövande barn och ungdomar i kommunen.

Barn och ungdomar kan ibland behöva hjälp av en extra familj eller en person som kan ge stöd. Att få vara del av en familj med trygghet, stabilitet, kärlek och omsorg kan göra stor skillnad. Att dela en trygg vardag och få uppmärksamhet från en trygg vuxen kan vara väldigt betydelsefullt.

Anledningen till att barnet eller ungdomen behöver stöd kan vara många, både utifrån eget beteende, funktionsnedsättning och hemmiljö. Behoven är olika för varje person. Vissa behöver ett hem på heltid, andra bara vissa helger eller dagar under en begränsad period. I andra fall handlar behovet om att ha kontakt med en person som lotsar dem genom livet, en kontaktperson.

Är det du eller någon du känner?

Är du en person som stämmer in på beskrivningen? Eller kanske du känner någon som gör det? Hör av dig så informerar vi mer ingående vad uppdraget innebär och hur processen vidare ser ut.

Som familjehem/kontaktfamilj och kontaktperson får du ersättning för din tid och ditt engagemang. I uppdraget ingår även möjlighet till stödsamtal, utbildning och handledning.

Sprid gärna budskapet så att fler barn och ungdomar i Vaxholm kan få det stöd de behöver.

Kontaktinformation

Är du eller någon du känner intresserad av att bli familjehem eller kontaktperson eller har du fler frågor?

Kontakta Vaxholms stads familjehemssekreterare på enheten för barn och unga, socialförvaltningen, e-post: sociala@vaxholm.se. 

Du kan också ringa till Isabell Linnros, telefon 08-541 708 33 eller Per Rydholm, telefon 08-541 708 30.