Artikeln publicerades 26 juli 2022

Fototävling om Vaxholms kajer

I slutet av september börjar kajrenoveringen på allvar. Följ gärna även kajprojektets instagramkonto @vaxholms_kajer, där det just nu startat en fototävling. Syftet är att uppmuntra vaxholmsbor att bidra med sina favoritbilder från Vaxholms kajer. Välkommen att delta - här hittar du tävlingsreglerna.

Foto och illustration: Nikolai Fabricius

Foto på kamera på kajen och text om en fototävling som Vaxholms stad utlyser

Inför byggstart arrangerar Vaxholms kajer en fototävling för hobbyfotografer som är boende i Vaxholm. Om du har ett öppet Instagramkonto kan du delta genom att ta en bild på kajen och tagga den med #kajfoto22. Alla som gjort detta innan den 15 augusti deltar i tävlingen.

Tre vinnare utses och de får sina bilder utställda i rådhuset, förstorade och inramade. Efter utställningen får vinnarna behålla fototavlorna. Vinnarna utses av vår sommarjobbare som är en arkitektstudent som även tagit initiativ till denna tävling.

Tävlingsregler

 • För att kunna vinna fototävlingen ska fotografen vara bosatt i Vaxholms kommun.
 • Bilden ska vara publicerad på ditt Instagramflöde och taggad med #kajfoto22 fram till och med vecka 34.
 • Inkludera en kort beskrivning i inlägget varför du valt motivet i fotot.
 • Fotot ska vara taget under sommaren 2022.
 • Varje deltagare måste inneha en fullständig version av Instagram.
 • Deltagarens instagramkonto ska vara offentligt.
 • Alla Instagrambilder som taggats med #kajfoto22 innan 15 augusti 2022 deltar i tävlingen.
 • För att kunna bli en av pristagarna ska ditt foto vara självtaget och inte bryta mot några upphovsregler.
 • Ditt foto får inte innehålla identifierbara människor.
 • Vinnare kontaktas via Instagram och kommer att ombes skicka in bildoriginal via mail. Vinnarna kommer att få skriva på godkännande för hur Vaxholms stad får använda vinnarbilderna. Administrering av rättigheterna ombesörjs då vinnaren kontaktats och godkänt förfarandet. Vaxholms stad kommer inte använda bilderna i något sammanhang innan det finns ett godkännande.
 • I och med att du taggar din bild med #kajfoto22 så deltar du i tävlingen. Vi kontaktar alla vinnare innan bilden trycks upp för att visas i utställningen.
 • Tävlingen är för alla som fotar men som inte är eller varit yrkesverksamma professionella fotografer.

Jury

Inkomna bidrag kommer att bedömas av tävlingens initiativtagare, Nikolai Fabricius, som studerar arkitektur på universitetet och just nu är sommarvikarie på Vaxholms stads tekniska enhet.

Annonsering
Annonsering av vinnare sker under vecka 34, så håll utkik på instagramkontoto @vaxholms_kajer och på Vaxholms stads webbplats www.vaxholm.se Länk till annan webbplats.

Kontakt

Undrar du något om tävlingen är du välkommen att kontakta Vaxholms stad via kajprojektets e-post: kajen@vaxholm.se

Läs mer

Här hittar du en samlingssida med ingångar till mer information om arbetet med att renovera och utveckla Vaxholms kajer. Hittills har bland annat fem informativa filmer tagits fram och du hittar även dem där.