Artikeln publicerades 13 april 2016

Full fart i nya skolidrottshallen

Den 4 april var det fritt fram för skolbarnen och idrottsföreningarna att börja använda den nya idrottshallen på Campus Vaxholm. "Ett enorm lyft", säger Rebecca Thomsson, idrottslärare på Nya Norrbergsskolan.

Rebecca är född och uppvuxen i Vaxholm med idrotten ständigt närvarande. Hon menar att de nya lokalerna är ett enorm lyft, både för arbetsmiljön och för henne som lärare men också för eleverna när det kommer till arbetsredskap och möjlighet att få ha lektion utan att bli störda.

-Som det varit tidigare har vi inte kunnat stänga dörrarna. Arbetsmiljön har inte varit den bästa. Den nya hallen ger stora möjligheter, inte minst för de yngsta barnen som nu får fullgoda redskap för att träna rörelse till exempel.

Hon ser också stora fördelar med storleken på hallen, vilket möjliggör att ha flera lektioner samtidigt.

-Då kan vi utöka antalet tider i hallen. På så sätt är det här större än en ny hall. Många barn och ungdomar i Vaxholm är med i föreningslivet och idrottar på ett eller annat sätt – nu kan vi ge något tillbaka till dem. Förhoppningsvis kan detta bli en mötesplats för ungdomar som kan inspirera till gemenskap och hälsa.

Något negativt då?
-Det skulle vara att bygget blev försenat och att det var lite stressigt när vi väl skulle få byta till nya hallen. Men allt det där är passerat nu, säger Rebecca.


Fortsatt pågående arbete

Själva hallen är helt klar och nu återstår markarbeten utanför, putsning av fasaden och kompletterande arbeten i omklädningsdelen och cafédelen. Det pågår också arbeten med att färdigställa parkeringsplatserna, där fokus ligger på att få klar parkeringen vid fotbollsplanen så snart som möjligt. Även ombyggnationen av den intilliggande IF-hallen pågår för fullt och beräknas vara klar till starten av höstterminen i år.