Artikeln publicerades 16 juni 2017

Heldag i utegymmet på Eriksö

Den 12 juni bjöd Vaxholms stad in Vaxholmsbor och kommunanställda till en dag full med träning i Vaxholms nya utegym på Eriksö. Även Lokaltidningen Kanalen och P4 radio Stockholm fanns på plats för att bevaka evenemanget.

Dagen bjöd på tips och idéer kring träningsupplägg och teknik samt inspiration till framtida hälsofrämjande träning. Idrottslärare, Ylva Brandt, höll i de olika passen och elever från årskurs 7 hjälpte till och instruerade. För dig som inte hade möjlighet att delta kommer här några enkla träningstips:

  • Glöm inte att värma upp – det minskar skaderisken. Varför inte ta en tur runt spåret eller spring lite i backarna runtomkring.
  • Utmana dig själv. Stationerna har vanligtvis två olika vikter, använd den tyngre tills du inte orkar mer. Byt därefter till den lättare vikten och kör några repetitioner till.
  • Planera ditt pass i förväg. Att komma dit utan ett färdigt upplägg kan vara utmanande. Kör så många repetitioner du orkar, vila, och upprepa sedan tre gånger.
  • Variera din träning. Du blir bra på det du tränar. Ena gången kanske fokus är underkropp och nästa gång kanske överkropp. Eller varför inte kondition…
  • Komplettera med gummiband. De är lätta att ta med sig, effektiva att träna med och kan enkelt hakas fast i någon av stockarna.
  • Och glöm inte att ha kul och njuta av naturen!

Gymmet på Eriksö

Gymmet är öppet för alla, året om och gratis att nyttja. Här finns tio stationer där du bland annat kan lyfta stockar eller göra övningar med din egen kroppsvikt som motstånd. Informationsskyltar med instruktioner finns vid varje station och området är upplyst fram till klockan 22.00.

Här kan du läsa mer om utegymmen i Vaxholm Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.