Artikeln publicerades 1 november 2023

Kajrenoveringen drar igång – byggstart i mitten av december

I mitten av december startar den stora kajrenoveringen i Vaxholm. Det första steget är att ett område i Österhamnen kommer att stängas av och stängslas in med plank.

Fredag 27 oktober skrev Vaxholms stad avtal med Peab om utförandeentreprenad för grundläggning. Avtalet har ett kontraktsvärde på 116 miljoner kronor och innebär att kajrenoveringen nu kan börja.

Arbetet som Peab ska göra omfattar hela kajlinjen i Österhamnen och Söderhamnen. Peab kommer bland annat att sätta en kant av metallspont 1,8 meter utanför dagens kajkant. Breddningen fylls sedan ut och gör den nya kajen bredare än idag.

Byggstart i mitten av december

Byggstarten är satt till mitten av december. Det första som kommer att märkas på plats är att området spärras av. Eftersom området kommer att vara avstängt en längre tid kommer det att stängslas in med ett plank.

Landningsplats för helikoptrar stängs av

I och med att området stängslas in kommer lansningsplatsen för helikoptrar på kajen, utanför hotellet, också att stängas av. Helikoptrar kommer inte att kunna landa på kajen under renoveringen.

Mer information

  • Här hittar du mycket mer information om kajprojektet.
  • Vill du prenumerera på nyhetsbrev om kajrenoveringen via e-post? Anmäl dig till e-post: kajen@vaxholm.se, skriv "kajens nyhetsbrev" i ämnesraden.
  • Du kan också följa kajrenoveringen på instagram @vaxholms_kajer.
  • För frågor kontakta projektet via e-post: kajen@vaxholm.se.
Flygfoto över kajen med Öaterhamnen skuggad.

Arbetetsområdet, orange skuggat, i Österhamnen.