Artikeln publicerades 26 maj 2021

Kronprinsessparet i Vaxholm

Idag var det Vaxholms stads tur att uppmärksammas av kronprinsessan Victoria och prins Daniel, som gör en landsomfattande digital turné där de enskilt möter landets kommuner. I dagens möte med kommunstyrelsens ordförande, Malin Forsbrand (C), intresserade sig kronprinsessparet för hur Vaxholms stad klarat de utmaningarna som coronapandemin medför.

Bild på kommunstyrelsens ordförande Malin Forsbrand i digitalt möte med kronprinsessparet.

Då barns och ungdomars hälsa är ett ämne som engagerar dem rörde sig samtalet kring den trygga kommunen Vaxholm, barns rörelse, psykiska och fysiska hälsa och hur fint det måste vara för inte minst barnfamiljer att leva i en så fin och trygg miljö som Vaxholm erbjuder.

Kronprinsessparets intresse för naturen visade sig också i frågor kring hur Bogesundslandets naturområden påverkats av att människor nu i än högre grad besöker området, och om det ger behov av mer omfattande underhåll. Kronprinsessparet uppskattar och besöker Vaxholm återkommande och initiativet med utelektioner som Resarö skola genomfört under pandemin tyckte de var bra, liksom kommunens matleveranser till äldre under inledningen av pandemin.

Det var ett genomgående intresserat samtal och Malin Forsbrand tackade för ett fint och uppskattat initiativ. Kronprinsessparet skickade avslutningsvis varma hälsningar till alla oss Vaxholmsbor.