Artikeln publicerades 17 oktober 2022

Litauiskt besök i Vaxholm

Torsdag 13 oktober fick Vaxholms stad besök av en delegation med kommunanställda från Litauen. Besöket var en del av en studieresa till Sverige. Under mötet i rådhuset fick gruppen bland annat veta mer om Vaxholms stads arbete för att ge mer jämställd service.

Kommunstyrelsens ordförande Malin Forsbrand (C) och kommunchef Marie Wiklund samt hållbarhetschef Madeleine Larsson tog emot den Litauiska gruppen i Vaxholms rådhus. Gruppen bestod av sju kommunanställda med olika arbetsfunktioner och en tjänsteperson från det litauiska socialdepartementet.

Ämnet för dagen var hur Vaxholms stad arbetat i projektet Jämställda modellkommuner för att öka jämställdheten i den kommunala servicen till medborgarna.

Gruppledare från Litauen

Valda Karnickaitè.

– Det var väldigt intressant att få besöka Vaxholm och prata om jämställdhetsfrågor, säger Valda Karnickaitè från Litauens socialdepartement.

Gruppen har gjort två studieresor i år, till Sverige och till Finland, för att titta på goda exempel, kring jämställdhet, och kring andra sociala frågor.

– Det är roligt att vårt arbete för jämställdhet uppmärksammas också utanför landets gränser, säger Malin Forsbrand. Vi delar gärna med oss av vår kunskap och våra erfarenheter för en stad där alla oavsett kön har samma möjligheter att leva bra och goda liv.

Bild på gruppen från Litauen tillsammans med värdarna för mötet.