Artikeln publicerades 10 juli 2023

Mattias Bedding får årets förtjänsttecken

Vaxholms stad har delat ut årets förtjänsttecken till en medborgare som gjort något för att främja kommunen. I år går det till Mattias Beddning, ordförande i IFK Vaxholm för hans hårda arbete för att konstgräsplanen på Resarö bollplan skulle bli verklighet.

Mattias Bedding från förtjänsttecken.

Foto: Vaxholms stad

Sedan 2012 delar Vaxholms stad ut förtjänsttecken för att hedra och visa uppskattning till kommunmedborgare som uträttat något som främjat kommunen i en vidare bemärkelse.

Vid sitt möte 1 juni beslutade kommunstyrelsen tilldela Mattias Bedding Vaxholms stads förtjänsttecken år 2023.

Motiveringen lyder:

”För Vaxholms bästa och Vaxholms ungas framtid har Mattias Bedding genom oändlig vilja varit en kraft bakom möjliggörandet av Resarö bollplan. Genom detta har Mattias inte bara gjort IFK Vaxholm till en ännu mer attraktiv förening utan främjat hela kommunen samt ökat livskvalité och glädje för alla Vaxholmare. Resarö bollplan har blivit en naturlig samlingsplats för en meningsfull fritid och inkludering av unga och gamla.”

Förtjänsttecknet överlämnades i samband med sammanträdet i kommunfullmäktige i juni. Mattias Bedding fick blommor, diplom och en glasplakett.

– Det känns jättekul och väldigt hedrande, säger Mattias Bedding. Man blir ju lite rörd när det visar sig att arbetet med fotbollsplanen är så uppskattat.

Mattias Bedding

Mattias Bedding. Foto: Privat

Välanvänd mötesplats

I oktober är det ett år sedan nya fotbollsplanen invigdes och Mattias tycker att den till och med blivit bättre än han hoppades.

– Det har varit folk och spelat boll där så gott som varje dag sedan vi invigde säger han (ja, inte när det var snö förstås). Det har blivit en naturlig mötesplats för unga på Resarö och det tycker jag är fantastiskt. För klubben har planen inneburit fler och bättre träningstider men det har också varit organiserade kompisgäng och spontanmatcher på planen och barn som ”lekt fotboll” med kompisar eller med en förälder. Skolan har också lagt idrottsundervisning på planen så den är verkligen välanvänd.