Artikeln publicerades 9 augusti 2019

Nu flyttar barnen in i Blynäsvikens förskola

Nu står den klar, Blynäsvikens förskola, och från och med denna vecka började barnen komma tillbaka efter sommarsemestern. Nya blomlådor står redo att grävas i och kanske planteras, cyklar ska invigas, gräsmattan ska trampas och klätterställningar utforskas.

Vid korsningen Eriksövägen/Blynäsvägen har Vaxholms stad uppfört en tillfälliga förskola. Under våren fick förskolan namnet Blynäsviken, efter den vackra viken alldeles intill. De nya lokalerna rymmer sex förskoleavdelningar.

Arbetet har gått enligt tidsplan och i måndags stod förskolans personal redo och välkomnade de första barnen tillbaka efter semestern till nya fina lokaler.

-Det är en otroligt positiv stämning i personalgruppen, säger Ulrika Strandberg, skolchef Vaxholms stad. Våra medarbetare på Blynäsvikens förskola har verkligen jobbat hårt och med stor entusiasm!

Ulrika, som uppvaktade förskolan med invigningstårta under torsdagen, säger att hon tror att ordet ”paviljong” nog ger gemene man en lite skev bild av hur de fungerar som verksamhetslokaler.

-Förskolans lokaler har verkligen blivit superfina! De är funktionella och fräscha. Även gården utanför är klar och är en riktigt fin plats för barnen att utforska och leka på, berättar Ulrika Strandberg.

Upphävt marklov och bygglov

I samband med att iordningsställande av lokalerna planerades sökte och fick Vaxholms stad marklov för ändring av marknivåer och bygglov för en stödmur. Beslutet har överklagats av kringboende. Under torsdagen inkom ett beslut där Länsstyrelsen upphäver nämndens beslut om marklov för ändring av marknivåer samt bygglov för uppförande av stödmur.

Vad innebär Länsstyrelsens beslut för förskolelokalerna?

Länsstyrelsens beslut påverkar inte Blynäsvikens förskolebyggnation. Den sker enligt tidigare givet bygglov som är gällande. Ingen byggnation har heller uppförts enligt det lov som Länsstyrelsen nu upphävt. Det betyder att inget behöver rivas. Förskoleverksamheten pågår och fortsätter i lokalerna som planerat.

Mer information

Vill du ta del av Länsstyrelsens beslut är du välkommen att kontakta Vaxholms stads kansli, tel: 08 – 541 708 00, E-post: kansliet@vaxholm.se