Artikeln publicerades 17 februari 2021

Nya åtgärder för att stötta Vaxholms företag

För att stötta det lokala näringslivet under pandemin beslutade kommunstyrelsen vid sitt sammanträde 4 februari om ett antal stödåtgärder för Vaxholms företag. Några åtgärder träder i kraft omgående medan några åtgärder kräver beslut i kommunfullmäktige. Föreslagna åtgärder avseende reducering av taxa/kostnadsfria uteserveringar måste beslutas av kommunfullmäktige innan åtgärderna kan tillämpas.

Stödåtgärder för det lokala näringslivet:

  • Kommunens riktlinjer möjliggör att restaurangerna kan öppna sina uteserveringar omedelbart (förutsatt att polisen beviljar ansökan).
  • Restaurangernas uteserveringar är kostnadsfria fram till och med 30 april 2021 (förutsätter att det tas beslut i KF).
  • Vaxholms stad kommer att ha en generös hållning till ansökningar från butiker och uteserveringar om utökad verksamhet utomhus (exempelvis skyltning och försäljning).
  • Möjlighet att få anstånd med, eller uppdelning av, fakturor utställda av Vaxholms stad. Detta är inte en generell åtgärd så ta alltid kontakt med oss för att vi ska kunna bedöma varje enskilt fall.
  • Korta ner betalningstider till Vaxholms stads leverantörer.
  • Vaxholms stad ska sträva efter att prioritera lokala företag vid inköp av varor och tjänster och vid bokning av kurser och konferenser.
  • Uppmärksamma företagen om stöden på verksamt.se via mejl och på kommunwebben.

Vi behöver alla hjälpas åt!

Vaxholms stad är öppen för ytterligare insatser och kommer att fortsätta dialogen med det lokala näringslivet. Tveka inte att kontakta kommunen i enskilda fall för att hitta en individuell lösning.

Vi tar även tacksamt emot tankar och idéer från dig som företagare på vad vi som kommun ytterligare kan göra för dig i den här situationen.

Ta gärna kontakt med Vaxholms stads näringslivssamordnade Mikaela Lodén, naringsliv@vaxholm.se